Mongeta del ganxet tendra, bacallà i ou de guatlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Fabes, Sant Celoni
- Informació nutricional -Obre
Les mongetes seques són riques en magnesi, un mineral que intervé en la relaxació muscularAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g mongeta del ganxet bullida
- 1/2 l del caldo de les mongetes
- julivert picat
- sal i pebre
- 70 g d'oli d'oliva
- Per a la cocció dels ous:
- 8 ous de guatlla
- un raig de vinagre
- Per a la croqueta de bacallà:
- 100 g de bacallà esqueixat dessalat
- 100 g d'oli d'oliva verge
- 1 all
- 1 ou
- farina de galeta
- farina blanca
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el caldo de les mongetes en un cassó i deixeu-lo reduir durant uns 25 minuts. Seguidament, afegiu-hi l'oli d'oliva, remeneu-ho bé amb el batedor, poseu-hi també les mongetes, la sal i el pebre i deixeu-ho coure a foc suau.
Mentrestant, poseu els ous, sense closca, en un bol, afegiu-hi un raig de vinagre, remeneu el bol i aboqueu-ho tot en un cassó amb aigua bullint. Quan torni a arrencar el bull, deixeu-ho coure 3 minuts més i refredeu els ous en un bol amb aigua i gel.
Per fer les croquetes, fregiu l'all laminat en un cassó amb oli abundant. Quan estigui dauradet, abaixeu el foc, poseu-hi el bacallà, remeneu-ho bé, tritureu-ho amb el túrmix, poseu la barreja en motlles de silicona, amb forma de mitja esfera i poseu-ho al congelador. Quan estigui ben congelat, desemmotlleu les mitges esferes, ajunteu-ne dues meitats fent esferes completes, passeu-les per farina, per ou batut i per farina de galeta i torneu-les a congelar. Finalment, agafeu les croquetes i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent fins que estiguin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb el suc de la seva cocció i poseu-hi a sobre una mica de julivert picat, els ous de guatlla i les croquetes.
Mentrestant, poseu els ous, sense closca, en un bol, afegiu-hi un raig de vinagre, remeneu el bol i aboqueu-ho tot en un cassó amb aigua bullint. Quan torni a arrencar el bull, deixeu-ho coure 3 minuts més i refredeu els ous en un bol amb aigua i gel.
Per fer les croquetes, fregiu l'all laminat en un cassó amb oli abundant. Quan estigui dauradet, abaixeu el foc, poseu-hi el bacallà, remeneu-ho bé, tritureu-ho amb el túrmix, poseu la barreja en motlles de silicona, amb forma de mitja esfera i poseu-ho al congelador. Quan estigui ben congelat, desemmotlleu les mitges esferes, ajunteu-ne dues meitats fent esferes completes, passeu-les per farina, per ou batut i per farina de galeta i torneu-les a congelar. Finalment, agafeu les croquetes i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent fins que estiguin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb el suc de la seva cocció i poseu-hi a sobre una mica de julivert picat, els ous de guatlla i les croquetes.