Mona de xocolata amb melmelada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els préssecs són rics en beta-carotens (pro-vitamina A), que ajuden al manteniment de la pell, de la visió, i del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 170 g de farina de blat
  • 150 g de sucre
  • 100 g de xocolata negra per fondre
  • 100 g de melmelada de préssec
  • 50 g de sucre de llustre
  • 170 ml de suc de taronja colat
  • 80 ml d'oli OVE
  • 30 ml de suc llimona
  • 4 ous  
  • 1 full de gelatina  
  • Aigua
  • Impulsor
  • Mantega
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. En un bol, hi posarem 80 ml d'oli d'oliva i 170 ml de suc de taronja colat. Ho escalfarem a foc mínim fins als 50º. Quan arribi a aquesta temperatura hi afegirem 170 g de farina i ho barrejarem fins que n'obtinguem una beixamel.  
  2. Apartarem el pot del foc i hi afegirem un sobre d'impulsor (14 g), ho integrarem bé i ho deixarem reposar cinc minuts perquè es temperi.  
  3. Separarem quatre clares dels quatre rovells. Començarem a muntar les clares amb un polsim de sal. A mig muntar hi afegirem 50 g de sucre blanc.   
  4. Blanquejarem els rovells i, a mig fer, hi afegirem 50 g de sucre blanc.  
  5. Afegirem a poc a poc al vol dels rovells la beixamel ja temperada. Ho integrarem amb la vareta fins que tinguem una textura fina.  
  6. Afegirem al bol de les clares muntades la massa del pa de pessic i ho integrarem de nou amb cura perquè no baixi de volum.  
  7. Agafarem un motlle rodó d'uns 20 cm, l'untarem amb mantega i hi abocarem la massa del pa de pessic. Ho enfornarem 50 minuts a 180º. Un cop cuit el deixarem refredar i el desemmotllarem.  
  8. Hidratarem un full de gelatina en aigua freda.  
  9. També tindrem preparat un almívar que haurem fet amb 50 g de sucre de llustre i 30 ml de suc de llimona. Tallarem el pastís i pintarem l'interior amb l'almívar de llimona amb l'ajuda d'un pinzell.  
  10. Després untarem l'interior amb 100 g de melmelada de préssec, amb una mànega o amb un ganivet. Taparem el pastís.  
  11. Posem al foc un pot i hi afegirem 50 g de sucre i 50 ml d'aigua. Ho escalfarem fins que el sucre es dissolgui. Aleshores, hi afegirem el full de gelatina i ho desfarem. Al final hi afegirem 100 g de xocolata negra per fondre i la desfarem amb l'ajuda d'una llengua.   
  12. Banyarem el pastís abocant-hi la xocolata desfeta. Ho deixarem temperar.  
  13. Decorarem la mona amb plomalls, pollets i ous de xocolata.  
Anar al contingut