Mona de Pasqua (Sara)
- Programa: Tot es mou
- Cuina: VÍCTOR GONZALO I SOFIA JANER
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- PER A LA GENOVESA:
- 4 ous
- 115 g sucre
- 110 g farina
- PER A LA CREMA DE MANTEGA:
- 450 g mantega
- 250 g llet
- 180 g sucre
- 6 rovells d'ou
- RESTA D'INGREDIENTS:
- Ametlla laminada
- Ous de xocolata
- Bombons o llaminadures
PREPARACIÓ
Elaboració de la Genovesa (la base):
Elaboració de la crema de mantega:
Elaboració Sara:
Elaboració dels ous de xocolata:
- Muntem els ous amb el sucre fins a triplicar el volum.
- Afegim la farina tamisada i barregem amb molta cura.
- Aboquem la massa en un motlle i fem coure al forn a 170ºC-180ºC durant 30' o fins a obtenir una temperatura interior de 90ºC.
Elaboració de la crema de mantega:
- Posem un cassó al foc i fem una crema anglesa amb la llet, els ous i el sucre.
- Un cop hagi arribat a 25ºC, posarem a muntar la mantega amb un batedor i anirem afegint la crema fins a obtenir una pasta cremosa i emulsionada.
Elaboració Sara:
- Tallem el pastís per la meitat i el farcim generosament amb la crema de mantega.
- Cobrim amb mantega la resta i ho arrebossarem amb l'ametlla laminada.
Elaboració dels ous de xocolata:
- Agafem les meitats d'ou de xocolata i les escalfarem amb l'ajuda d'un cassó.
- Les farcim de bombons o llaminadures i mentre les vores siguin calentes les ajuntarem i esperarem que refredin.