Mona de Pasqua (Sara)

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: VÍCTOR GONZALO I SOFIA JANER
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • PER A LA GENOVESA: 
  • 4 ous
  • 115 g sucre
  • 110 g farina
  • PER A LA CREMA DE MANTEGA:
  • 450 g mantega
  • 250 g llet
  • 180 g sucre
  • 6 rovells d'ou  
  • RESTA D'INGREDIENTS:
  • Ametlla laminada
  • Ous de xocolata
  • Bombons o llaminadures

PREPARACIÓ

Elaboració de la Genovesa (la base):
  1. Muntem els ous amb el sucre fins a triplicar el volum.
  2. Afegim la farina tamisada i barregem amb molta cura.
  3. Aboquem la massa en un motlle i fem coure al forn a 170ºC-180ºC durant 30' o fins a obtenir una temperatura interior de 90ºC.

Elaboració de la crema de mantega:
  1. Posem un cassó al foc i fem una crema anglesa amb la llet, els ous i el sucre.
  2. Un cop hagi arribat a 25ºC, posarem a muntar la mantega amb un batedor i anirem afegint la crema fins a obtenir una pasta cremosa i emulsionada.

Elaboració Sara:
  1. Tallem el pastís per la meitat i el farcim generosament amb la crema de mantega.
  2. Cobrim amb mantega la resta i ho arrebossarem amb l'ametlla laminada.

Elaboració dels ous de xocolata:
  1. Agafem les meitats d'ou de xocolata i les escalfarem amb l'ajuda d'un cassó.
  2. Les farcim de bombons o llaminadures i mentre les vores siguin calentes les ajuntarem i esperarem que refredin.
Anar al contingut