Lluerna amb all cremat
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Xavi Ferraté
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 600 g de lluerna sense espines
- 3 grans d'all
- 1 tomacó ratllat
- 1 dl d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada petita de farina de cigrons
- 1 cullerada petita de pebre vermell dolç
- 1 l de fumet de lluerna
- 12 tomàquets cirerol, escalivats i pelats
- 1 tassa de vi blanc sec (garnatxa blanca)
- 1 polsim de cibulet tallat
PREPARACIÓ
- En una cassola enrossim els alls tallats a làmines gruixudes i els retirem.
- En el mateix oli de la cassola escaldem el tomacó ratllat, la farina de cigrons i el pebre vermell.
- Ho mullem amb el vi blanc, ho reduïm, hi afegim el fumet i tornem a deixar que redueixi. Rectifiquem de sal.
- En una paella marquem els talls de lluerna pel costat de la pell i la salpebrem.
- Afegim a la cassola la lluerna, els cirerols i els alls que havíem enrossit al principi.
- Ho tastem, ho rectifiquem de sal i emplatem acabant-ho amb el cibulet picat.