Lluç de palangre amb consomé de galeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Singla
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Mar Salada, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 supremes de lluç
- Per al consomé:
- 1/2 kg de peix de roca
- 200 g de galeres fresques
- 1 ceba grossa
- porro i pastanaga
- 2 grans d'all
- julivert
- 2 tomàquets madurs
- 3 nyores
- 100 g de cranc
- 3 g de pebre vermell de la Vera
- 100 g de clares d'ou
- sal
- oli d'oliva
- Per al ravioli de tomàquet sec:
- 4 tomàquets de branca
- 10 cl d'oli d'oliva
- pebre
- 3 g d'orenga fresca
- Altres:
- 150 g de favetes
- 8 espàrrecs
PREPARACIÓ
Per començar, feu un fumet amb les galeres, el peix de roca, la ceba, el porro, la pastanaga, el tomàquet, les nyores, el cranc i el pebre vermell.
Seguidament, coleu-lo i deixeu-lo refredar.
Per fer el consomé poseu en un cassó el fumet fred i les clares d'ou i remeneu-ho amb un batedor fins que arrenqui el bull.
Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi uns quants glaçons, deixeu-ho coure un parell de minuts més i retireu-ho del forn. Després, coleu el consomé amb un colador cobert amb un tovalló i reserveu-lo.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el lluç pel cantó de la pell. Quan la pell estigui ben torradeta, doneu-li la volta, afegiu-hi els espàrrecs i salteu-ho uns minuts més.
Per fer el ravioli de tomàquet sec, peleu els tomàquets, talleu-los a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-los en una safata amb una mica d'oli d'oliva, pebre i orenga i deixeu-los coure al forn durant dues hores a 120 graus.
I ja per acabar, emplateu el lluç, poseu-hi els espàrrecs a sobre, les favetes i els raviolis de tomàquet al costat i salseu-ho tot amb el consomé de galeres.
Seguidament, coleu-lo i deixeu-lo refredar.
Per fer el consomé poseu en un cassó el fumet fred i les clares d'ou i remeneu-ho amb un batedor fins que arrenqui el bull.
Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi uns quants glaçons, deixeu-ho coure un parell de minuts més i retireu-ho del forn. Després, coleu el consomé amb un colador cobert amb un tovalló i reserveu-lo.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el lluç pel cantó de la pell. Quan la pell estigui ben torradeta, doneu-li la volta, afegiu-hi els espàrrecs i salteu-ho uns minuts més.
Per fer el ravioli de tomàquet sec, peleu els tomàquets, talleu-los a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-los en una safata amb una mica d'oli d'oliva, pebre i orenga i deixeu-los coure al forn durant dues hores a 120 graus.
I ja per acabar, emplateu el lluç, poseu-hi els espàrrecs a sobre, les favetes i els raviolis de tomàquet al costat i salseu-ho tot amb el consomé de galeres.