Lluç a la donostiarra amb albergínies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Cònsul (Economista de Matadepera)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 supremes de lluç
  • oli d'oliva
  • vinagre de Mòdena
  • sal
  • pebre blanc
  • 1 cabeça d'alls
  • bitxo
  • 4 albergínies petites

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.

A continuació, poseu les albergínies en un plat, punxeu-les amb una forquilla, poseu-les al microones i deixeu-les coure a màxima potència durant 4 minuts. Passat aquest temps, verifiqueu que estan ben tendres i talleu-les en dues meitats. Després, poseu els talls d'albergínia sobre una planxa, feu una quadrícula a la part superior amb un ganivet, salpebreu-les, afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva i poseu-les al forn amb la funció grill a màxima potència durant 6 minuts.

Tot seguit, poseu els talls de peix sobre una planxa amb un rajolí d'oli d'oliva, salpebreu-los i marqueu-los per la banda de la pell durant uns 3 minuts.

Mentrestant en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregiu els alls i el bitxo laminats. Quan s'hagin enrossit, afegiu-hi unes quantes gotetes de vinagre de Mòdena, remeneu-ho perquè es lligui una mica i retireu-ho del foc.

Finalment, escampeu aquesta salsa per sobre el peix i deixeu-ho coure al forn durant un minut més.

I ja per acabar, emplateu el peix i les albergínies.
Anar al contingut