Bunyols de lluç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fer aquesta recepta és una bona manera d'introduir el peix a aquells que no els agrada, com als més petits.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    PER FER ELS BUNYOLS

    300 g de lluç

  • 5 pells de bacallà dessalades
  • 110 ml de llet fresca
  • 100 g de farina
  • 40 ml de nata
  • 7 g llevat en pols
  • 1 ceba tendra (només la part verda)
  • 1 ou
  • 1 cabeça d'alls escalivada (necessitarem 1 gra d'all)
  • Julivert
  • PER A LA MAIONESA:
  • 1 ou
  • Ous de verat en conserva
  • Llima
  • Gingebre
  • Oli OVE
  • Oli de sèsam
  • Sal
  • Pebre

PREPARACIÓ

  1. Aboquem en un pot 300 g de lluç sense espines , 40 ml de nata, 110 ml de llet fresca, 5 pells de bacallà prèviament dessalades i escorregudes i un gra d'all escalivat.
  2. Ho posem al foc i quan arrenqui el bull ho apaguem i ho deixem reposar 30 minuts.
  3. Colem el pot que ja ha reposat, n'aboquem el líquid dins el got americà i en reservem els sòlids.
  4. Tamisem 100 g de farina dins un bol i hi integrem 7 g de llevat químic dins el bol on tenim la farina.
  5. Aboquem la farina dins el got americà on tenim líquid colat. Ho triturem.
  6. Afegim un ou i ho triturem.
  7. Afegim julivert picat i ho triturem.
  8. Afegim els sòlids reservats (lluç, pells i all) i ho triturem.
  9. Aboquem el contingut del túrmix a un bol.
  10. Tallem a rodelles la part verda d'una ceba tendra i ho afegim al bol. Ho remenem.
  11. Tapem el bol i h deixem 2 hores a la nevera.
  12. Posem en un got batedor 1 ou, ous de verat en conserva, el suc de mitja llima,gingebre ratllat, oli d'oliva, oli de sèsam, sal i pebre. Ho emulsionem i ja tenim feta una maionesa suau amb molta personalitat marinera.
  13. Per donar forma als bunyols abans de fregir-los, mullem dues culleres soperes i així els manipularem millor i la forma serà més regular.
  14. Fregim els bunyols. Un cops fregits, els reservem a sobre d'un paper sulfurat.
  15. Servim els bunyols amb la maionesa i llest!!!
Anar al contingut