Lluç de palangre amb espàrrecs de marge i vinagreta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sandra González
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tugues, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 600 g de lluç de palangre en supremes
  • 200 g d'espàrrecs de marge
  • aigua
  • 185 de patata monnalisa
  • 20 g de mantega
  • 2 g de sal
  • Per a la vinagreta:
  • 150 g de tomàquet cherry
  • 5 g de julivert
  • 1/2 all
  • 75 g d'oli d'oliva
  • 5 g vinagre de xerès
  • 5 g de sal
  • 17 g d'avellana torrada en gra
  • 17 g d'ametlla torrada en gra
  • 1 pessic de pebre negre
  • 1 pessic de pebre vermell de la Vera dolç

PREPARACIÓ

Per fer la vinagreta, talleu els tomàquets cherry a quarts, piqueu el julivert, trinxeu la meitat d'un all, poseu-ho tot en un bol juntament amb l'oli, el vinagre de xerès, la sal, les avellanes, les ametlles, el pessic de pebre negre i el pessic de pebre vermell, barregeu-ho tot i deixeu-ho macerar durant una hora.

Per fer el puré de patates, talleu la patata monnalisa a daus grossos, poseu-los en un cassó amb aigua freda i deixeu-los coure fins que quedin tous. Seguidament, escorreu-los, poseu-los en un bol, afegiu-hi la mantega i una mica de sal, trinxeu-ho tot amb una forquilla i reserveu-ho.

A continuació, saleu les supremes i marqueu-les en una paella amb oli calent, començant per la part de la pell, durant 3 minuts per cada banda.

Mentrestant, talleu les puntes dels espàrrecs i salteu-les en una paella amb oli i sal.

I ja per acabar, poseu el puré de patata a la base del plat, col•loqueu-hi el lluç al damunt, amaniu-ho amb la vinagreta i poseu-hi els espàrrecs al costat.

Anar al contingut