Suquet de lluç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blanc, com el lluç, és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 lluç

    2 cebes de Figueres

    1 cabeça d'alls

    125 g ametlles

    50 g pinyons

    Vi escumós

    Crostons de pa

    Pa torrat

    Claus d'olor

    Gingebre

    Cerfull

    Safrà

    Llard

    Oli

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent una beguda d'ametlles. Posem 125 g d'ametlles crues i pelades a remullar amb aigua durant 24 hores. Passat aquest temps, les colarem. Les posarem en un pot, hi afegirem 300 ml d'aigua nova, les triturarem i les colarem.  
  2. Continuem fent un fumet. Posem un raig d'oli en una olla. Hi afegim una cabeça d'alls partida pel mig i 2 cebes de Figueres que haurem pelat i a les quals haurem clavat 4 claus d'olor a cada una. Un cop ho tenim ros, hi afegim el cap (sense ganyes), l'espina (sense tripa) i la cua d'un lluç. Ho enrossim fins que la carn es torni blanca. Hi aboquem un raig d'escumós i deixem que l'alcohol s'evapori. Hi afegim 1 l d'aigua i ho coem 25 minuts a foc baix. Després, ho deixarem reposar 25 minuts més, tapat. 
  3. Posem la beguda d'ametlles en un got batedor. Hi afegim 50 g de pinyons i uns brins de safrà, que haurem torrat en una paella sense oli. Hi ratllem una mica de gingebre. Hi afegim 2 torradetes de pa i un polsim de sal. Ho turbinem bé i ho posem en una cassola.
  4. Afegim el fumet, colat, a la cassola i ho reduïm un parell de minuts, fins que ho tinguem amb una textura densa.
  5. Posem a desfer una cullerada de llard en una paella. Hi marquem, a banda i banda, quatre lloms de lluç que haurem enllustrat amb llard.
  6. Afegim els lloms a la cassola del suquet i ho coem tot 2 minuts a foc mitjà.
  7. Emplatem el suquet afegint-hi una mica de cerfull i crostonets de pa.
Anar al contingut