Llobarro amb patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El llobarro és un peix blanc de carn rica en proteïnes de bona qualitat, poc fibrosa i baixa en greixos. Per això té una textura tendra i un gust suau.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 llobarro gros
500 g de patates monalisa
500 g de calçots
2 llimes
2 grans d'all
1 llorer
300 ml fumet
Pebre blanc
Vi ranci
Oli OVE
Alfàbrega
Julivert
PREPARACIÓ
- Tallem a rodelles 500 g patates de monalisa netes, si són grosses. Si són petites, no caldrà que les tallem per la meitat.
- Tallem a juliana 500 g de calçot petit. Si no és temporada, també podem fer-ho amb ceba tendra.
- Fem un llit amb els calçots a sota i després, hi posem la patata a sobre.
- Posem sobre les patates i la ceba 300 ml de fumet de llobarro, un raig de vi ranci, un raig d'oli OVE i ho deixem 20 minuts a la lleixa baixa del forn, a 180 graus.
- Mentrestant, posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE i dos grans d'all pelats i laminats. Quan estiguin ballant, hi tirem una fulla de llorer. Una quantitat generosa de pebre blanc i un raig de vi ranci.
- Un cop ofegat, ho retirem del foc.
- Posem en un bol la ratlladura de dues llimes i el seu suc.
- Tallem un grapat generós d'alfàbrega i julivert i ho afegim al bol. Ho remenem tot.
- Afegim el refregit d'alls al bol de les herbes i la llima i ho remenem. Hi posem un raig d'oli OVE.
- Posem el llobarro filetejat sense cap ni espines sobre la fusta, el salem i hi tirem pebre blanc.
- Apugem la temperatura del forn a 200 graus.
- Traiem les patates del forn i hi posem el peix a sobre amb la pell tocant les patates.
- Hi afegim un raig de vi ranci i el refregit amb herbes.
- Portem peix i patates al forn, a 220º i 5 minuts, però el temps dependrà molt de la mida del peix i de la potència del forn.