Llobarro amb patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El llobarro és un peix blanc de carn rica en proteïnes de bona qualitat, poc fibrosa i baixa en greixos. Per això té una textura tendra i un gust suau.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 llobarro gros  

    500 g de patates monalisa  

    500 g de calçots

    2 llimes  

    2 grans d'all  

    1 llorer  

    300 ml fumet  

    Pebre blanc  

    Vi ranci  

    Oli OVE  

    Alfàbrega  

    Julivert  

  •  

PREPARACIÓ

 

  1. Tallem a rodelles 500 g patates de monalisa netes, si són grosses. Si són petites, no caldrà que les tallem per la meitat.
  2. Tallem a juliana 500 g de calçot petit. Si no és temporada, també podem fer-ho amb ceba tendra.  
  3. Fem un llit amb els calçots a sota i després, hi posem la patata a sobre.  
  4. Posem sobre les patates i la ceba 300 ml de fumet de llobarro, un raig de vi ranci, un raig d'oli OVE i ho deixem 20 minuts a la lleixa baixa del forn, a 180 graus.  
  5. Mentrestant, posem una paella al foc amb un raig d'oli OVE i dos grans d'all pelats i laminats. Quan estiguin ballant, hi tirem una fulla de llorer. Una quantitat generosa de pebre blanc i un raig de vi ranci.  
  6. Un cop ofegat, ho retirem del foc.             
  7. Posem en un bol la ratlladura de dues llimes i el seu suc.  
  8. Tallem un grapat generós d'alfàbrega i julivert i ho afegim al bol. Ho remenem tot.  
  9. Afegim el refregit d'alls al bol de les herbes i la llima i ho remenem. Hi posem un raig d'oli OVE.
  10. Posem el llobarro filetejat sense cap ni espines sobre la fusta, el salem i hi tirem pebre blanc.  
  11. Apugem la temperatura del forn a 200 graus.   
  12. Traiem les patates del forn i hi posem el peix a sobre amb la pell tocant les patates.  
  13. Hi afegim un raig de vi ranci i el refregit amb herbes.   
  14. Portem peix i patates al forn, a 220º i 5 minuts, però el temps dependrà molt de la mida del peix i de la potència del forn.  

 

Anar al contingut