Llaminera amb salsa de ratafia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E; tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 llamineres

    10 nous

    2 llimes

    1 gra d'all

    300 g brou reduït de porc

    150 g ceba confitada

    100 ml ratafia

    Gingebre

    Romaní

    Cibulet

    Llard

    Oli OVE

    Flor de sal

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent que la llaminera sigui tan tendra i melosa com sigui possible. Per aconseguir-ho, fem una salmorra turbinant 1 l d'aigua amb 100 g de sal. Aboquem aquesta solució en un recipient on ja tindrem 2 llamineres de porc. Ho deixem 1 hora a la nevera, tapat.
  2. Per fer la salsa, fem un sofregit d'all i gingebre: posem oli en una cassola, juntament amb gingebre que ratllem i l'all tallat ben menut. Ho sofregim fins que agafi color. Hi afegim la ceba a juliana, que ja tindrem confitada; per confitar la ceba, la coem a foc molt baix amb força oli, fins que perd tota la fermesa i agafa un color de caramel. Hi aboquem 100 ml de ratafia i el suc de dues llimes, i deixem que l'alcohol s'evapori.
  3. Hi afegim les nous, juntament amb el brou reduït de porc i un polsim de sal. Ho coem fins que agafi densitat.
  4. Marquem les llamineres, ben eixutes, en una cassola amb una cullerada de llard, un raig d'oli i un branquilló de romaní. Un cop les tenim segellades per tot arreu, les embolicarem amb paper sulfurat perquè la proteïna reposi i ens quedin més tendres. Han de reposar la meitat del temps que les hàgim cuit.
  5. Emplatem uns talls de llaminera, que acompanyarem amb la salsa de ratafia. Ho acabem amb una mica de cibulet i flor de sal.
Anar al contingut