Llaminera amb salsa de ratafia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E; tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 llamineres
10 nous
2 llimes
1 gra d'all
300 g brou reduït de porc
150 g ceba confitada
100 ml ratafia
Gingebre
Romaní
Cibulet
Llard
Oli OVE
Flor de sal
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent que la llaminera sigui tan tendra i melosa com sigui possible. Per aconseguir-ho, fem una salmorra turbinant 1 l d'aigua amb 100 g de sal. Aboquem aquesta solució en un recipient on ja tindrem 2 llamineres de porc. Ho deixem 1 hora a la nevera, tapat.
- Per fer la salsa, fem un sofregit d'all i gingebre: posem oli en una cassola, juntament amb gingebre que ratllem i l'all tallat ben menut. Ho sofregim fins que agafi color. Hi afegim la ceba a juliana, que ja tindrem confitada; per confitar la ceba, la coem a foc molt baix amb força oli, fins que perd tota la fermesa i agafa un color de caramel. Hi aboquem 100 ml de ratafia i el suc de dues llimes, i deixem que l'alcohol s'evapori.
- Hi afegim les nous, juntament amb el brou reduït de porc i un polsim de sal. Ho coem fins que agafi densitat.
- Marquem les llamineres, ben eixutes, en una cassola amb una cullerada de llard, un raig d'oli i un branquilló de romaní. Un cop les tenim segellades per tot arreu, les embolicarem amb paper sulfurat perquè la proteïna reposi i ens quedin més tendres. Han de reposar la meitat del temps que les hàgim cuit.
- Emplatem uns talls de llaminera, que acompanyarem amb la salsa de ratafia. Ho acabem amb una mica de cibulet i flor de sal.