Kaeng matsaman neua (Curri "matsaman" de bou) - Tailàndia
- Programa: Karakia
- Cuina: Krissadakorn Akkala "Chet" (restaurant Thai Gardens), Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 tasses i mitja de llet de coco
- 700 g de carn per estofar, tallada a daus de 2,5 cm
- 1 tassa de crema de coco
- 3 cullerades de pasta de curri matsaman
- 2 cullerades de salsa de peix
- 1 cullerada de sucre de palma
- 4 cullerades de suc de tamarinde
- 6 beines de cardamom
- 1 tros de canyella
- 250 g de patates, tallades a daus iguals
- 1 ceba a trossos
- 50 g de cacauets torrats
- arròs bullit per acompanyar
PREPARACIÓ
En una cassola grossa, poseu-hi a bullir la llet de coco a foc lent. Afegiu-hi la carn i feu-la coure uns 40 minuts, fins que sigui tendra. Poseu la crema de coco en una altra cassola i coeu-la uns 6-8 minuts, sense deixar de remoure, fins que qualli. Llavors afegiu-hi la pasta de curri matsaman i sofregiu-ho fins que desprengui l'aroma. Aboqueu aquest sofregit de curri a l'olla de la carn. Afegiu-hi la salsa de peix, el sucre, el suc de tamarinde, el cardamom, la canyella, les patates i la ceba. Deixeu-ho coure fins que les patates siguin cuites, uns 10-15 minuts. Incorporeu-hi els cacauets torrats i que faci xup-xup uns 5 minuts més. Serviu-ho amb l'arròs bullit d'acompanyament.
Per preparar la pasta de curri matsaman: Traieu les llavors de 12 bitxos secs i deixeu-los en remull amb aigua calenta durant 15 minuts. Barregeu 4 cullerades d'escalunyes picades, 5 alls, 1 tall de lemon grass picat, 2 cullerades de galanga picada, 1 culleradeta de llavors de comí, 1 cullerada de llavors de coriandre, 2 claus d'olor i 6 g de pebre negre. Torreu aquesta barreja en un wok, a foc fluix, uns 5-6 minuts. Després s'ha de moldre i s'hi ha d'afegir 1 culleradeta de pasta de gambetes, 1 culleradeta de sal, 1 culleradeta de sucre i 2 culleradetes d'oli.
Per preparar la pasta de curri matsaman: Traieu les llavors de 12 bitxos secs i deixeu-los en remull amb aigua calenta durant 15 minuts. Barregeu 4 cullerades d'escalunyes picades, 5 alls, 1 tall de lemon grass picat, 2 cullerades de galanga picada, 1 culleradeta de llavors de comí, 1 cullerada de llavors de coriandre, 2 claus d'olor i 6 g de pebre negre. Torreu aquesta barreja en un wok, a foc fluix, uns 5-6 minuts. Després s'ha de moldre i s'hi ha d'afegir 1 culleradeta de pasta de gambetes, 1 culleradeta de sal, 1 culleradeta de sucre i 2 culleradetes d'oli.