Hamburguesa de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els entrepans també poden configurar un àpat equilibrat si inclouen força vegetals, com a la receptaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER AL PA

    300 g farina

    150 ml de llet

    50 g de mantega

    5 g de llevat fresc                   

    2 rovells d'ou

    Sucre de llustre

    Sal

    Llet

    Sèsam          

     

    PER A L'HAMBURGUESA

    500 g de carn de llom de porc

    150 g de xiitake

    100 g molla de pa

    70 ml de nata

    Alfàbrega

    Pebre negre

    Sal

     

    ACOMPANYAMENT

    8 tomàquets confitats

    150 g de salsa romesco picant

    Alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Separem les clares i els rovells de dos ous. Farem servir els rovells i guardarem les clares a la nevera per fer-les servir més tard.
  2. Blanquegem els dos rovells amb dues cullerades de sucre llustre amb les varetes elèctriques.
  3. Barregem en el bol del robot de cuina els ingredients secs: 300 g de farinai 5 g de llevat.
  4. En un potdesfem 150 ml de llet amb 50 g demantega(només fins que es fongui la mantega, no cal bullir-la)
  5. Aboquem la mantega desfeta al bol del robot de cuina.
  6. Afegim els rovells blanquejatsi pastem fins que ens quedi una massa ben elàstica.
  7. Fem una bola amb la massa.
  8. Pintem la bola amb mantega pomada i la deixem 30 mintapada amb un drap i a temperatura ambient.
  9. Afegim un polsim de sal a la massa. Tornem a amassar, li donem forma de bola i la tornem a pintar amb mantega pomada per deixar-la reposar 2 hores a temperatura ambient tapada amb un drap.
  10. Dividim la massa en 4 boles.
  11. Posem paper sulfurat en una safata de forn i hi col·loquem a sobre les boles.
  12. Posem al forn una altra safata amb aigua calenta. El forn no ha d'estar encès.
  13. Posem al forn la safata amb les 4 boles de massa.
  14. Posem en un bol 500 g de carn de porc. Salpebrem.
  15. Hi afegim unes fulles d'alfàbrega tallada fina.
  16. Hi afegim molla de pa.
  17. Hi afegim les clares prèviament reservades.
  18. Escalfem en un pot 70 ml de nata.
  19. Tallem 150 g de xiitake molt prim.
  20. Fiquem al pot el xiitake tallat. Deixem que arrenqui el bull.
  21. Aboquem el xiitake amb nata al bol on tenim la carn amb la molla de pa.
  22. Afegim la barreja de pa, nata i xiitake al bol de la carn.
  23. Ho barregem i pastem amb la mà i ho deixem reposar a la nevera aproximadament 1 hora.
  24. Traiem el pa llevat del forn (apagat) i el pintem amb llet per després posar-hi sèsam per sobre.
  25. Fiquem el pa al forn a 190º durant 10 minuts.
  26. Fem 4 boles amb la carn que tenim compactant a la nevera.
  27. Aixafem les boles i les tallem amb el talla pastes perquè quedin regulars. Ens podem ajudar d'una mica d'oli.
  28. Fem les hamburgueses a la planxa amb una mica d'oli.
  29. Muntem l'entrepà amb l'hamburguesa, una mica de tomàquet confitat que piquem molt prim, unes fulles d'alfàbrega i una mica de romesco picant que teníem fet.
Anar al contingut