Guacamole amb natxos de iuca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    És un plat molt ric en nutrients, ja que aporta moltes vitamines i els minerals antioxidants del guacamole, greixos protectors i l'energia saludable de la iuca.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 alvocats

  • 2 cebes tendres
  • 1 manat coriandre
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 bitxo envinagrat
  • 1 llima
  • 500 g de iuca
  • 70 g farina d'arròs
  • 100 g formatge gouda
  • Encenalls de pernil ibèric
  • Oli OVE
  • Sal
  • Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem 500 g de iuca a quarts traient-ne la part central més fibrosa. Al foc tenim escalfant una olla amb aigua i un bon polsim de sal.
  2. Quan l'aigua bull afegim la iuca i la bullim durant 15 minuts.
  3. Comprovem que la iuca està tova passats els 15 minuts i la colem amb l'ajuda d'un colador per treure l'excés d'aigua.
  4. Posem la iuca en el got del batedor, afegim una mica de sal, un raig d'oli i turbinem fins a obtenir la textura d'un puré espès. Afegim una mica d'aigua de cocció si costa molt de turbinar.
  5. Posem 70 g de farina d'arròs en un bol gran. Afegim el puré de iuca i ho incorporem tot amb l'ajuda d'una llengua.
  6. Passem la meitat de la massa a un paper sulfurat que hem empolsimat amb farina d'arròs. Estenem la massa fins que quedi ben fina ajudant-nos d'un corró i afegint farina d'arròs per evitar que se'ns enganxi.
  7. Pintem la superfície de la massa estirada amb oli d'oliva. Amb l'ajuda d'un tallador de pizza o un ganivet fem talls verticals i en diagonal per obtenir triangles.
  8. Repetim l'operació amb l'altra meitat de la massa.
  9. Ho passem a una safata de forn i ho enfornem a 180 graus primer 20 minuts, donarem la volta als triangles un per un i enfornarem de nou 10 minuts més. Els traurem del forn i deixarem refredar.
  10. Tallem i pelem 4 alvocats traient-ne el pinyol. Els posem en un bol gran.
  11. Tallem a daus petits 2 cebes tendres netes i pelades. Les afegim al bol.
  12. Pelem i tallem a concassé 2 tomàquets. Els afegim al bol.
  13. Tallem un bitxo avinagrat a rodelles i l'incorporem al bol.
  14. Agafem unes fulles de coriandre netes i les afegim al bol.
  15. Amb una mà de morter anem xafant tot el contingut del bol deixant trossos d'alvocat sense xafar.
  16. Espremem al bol el suc d'una llima per evitar que s'oxidi i rectifiquem de sal i pebre. Ho integrem tot amb la mà de morter i l'acabem amb un raig d'oli d'oliva.
  17. Posem els triangles de iuca en una safata que pugui anar al forn. Els cobrim amb 100 g de formatge gouda. Ho enfornem 3 minuts a 180 graus.
  18. Desenfornem els natxos, hi posem el guacamole al costat i ho cobrim amb uns encenalls de pernil ibèric i ho servim.
Anar al contingut