Garró de porc picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són conegudes per ser una font de greixos saludables, però tenen altres propietats molt interessants: són riques en proteïnes, fibra, calci i vitamina E.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g sofregit molt ros de ceba i tomàquet (70% ceba i 30% tomàquet)
40 g xocolata negra
25 g ametlles torrades
25 g pinyons
5 g pebre vermell fumat picant
3 l brou de carn
250 ml vi ranci
100 ml vi malbec
10 fulles de julivert
10 fulles de coriandre
2 garrons tallats pel mig
2 bitxos de caiena
1 cullerada mostassa de Dijon
1 llima
1 culleradeta de tabasco vermell
1 fulla de llorer
1 gra d'all
1 canonet de canyella
Nou moscada
Gingebre fresc
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Blanquegem els garrons: posem una olla al foc i hi afegim 2 garrons tallats pel mig, aigua fins a cobrir i força sal. Esperem que arrenqui el bull.
- Escalfem 3 l de brou de carn que tindrem fet prèviament.
- Pelem i laminem un gra d'all que refregim amb una mica d'oli. Quan l'all balli hi tirem 5 g de pebre vermell fumat picant.
- Quan veiem que ja està fet, ho ofeguem amb un got d'aigua.
- Traiem els garrons ja blanquejats de la cassola amb una aranya.
- A la cassola, hi afegim 400 g de sofregit de ceba i tomàquet fosc que ja tindrem fet, una fulla de llorer, ¿ de canonet de canyella, nou moscada que ratllem, sal, 2 cullerades de mostassa de Dijon i 2 bitxos de caiena esmicolats. Ho integrem tot.
- Per apujar els sucres, hi afegim 250 ml de vi ranci i 100 ml de vi malbec.
- A la cassola, hi afegim el brou calent i mig tapem. Ho deixarem coure dues hores i haurà de reposar 6 hores.
- Després de sis hores, regenerem el plat. Encenem el foc i hi afegim un raig d'aigua.
- Preparem la picada amb 25 g d'ametlles torrades, 25 g de pinyons, 10 fulles de julivert esmicolades, 10 fulles de coriandre esmicolades, 40 g de xocolata negre esbocinada, pebre negre, sal, gotes d'una llima espremuda i una cullerada petita de tabasco vermell.
- Afegim la picada a la cassola ja regenerada i ho lliguem.
- Per últim, hi ratllem gingebre per sobre.