Garró de porc picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles són conegudes per ser una font de greixos saludables, però tenen altres propietats molt interessants: són riques en proteïnes, fibra, calci i vitamina E.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g sofregit molt ros de ceba i tomàquet (70% ceba i 30% tomàquet)   

    40 g xocolata negra   

    25 g ametlles torrades   

    25 g pinyons   

    5 g pebre vermell fumat picant   

    3 l brou de carn   

    250 ml vi ranci   

    100 ml vi malbec   

    10 fulles de julivert   

    10 fulles de coriandre   

    2 garrons tallats pel mig   

    2 bitxos de caiena   

    1 cullerada mostassa de Dijon   

    1 llima 

    1 culleradeta de tabasco vermell   

    1 fulla de llorer   

    1 gra d'all   

    1 canonet de canyella   

    Nou moscada   

    Gingebre fresc   

    Pebre negre   

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Blanquegem els garrons: posem una olla al foc i hi afegim 2 garrons tallats pel mig, aigua fins a cobrir i força sal. Esperem que arrenqui el bull.  
  2. Escalfem 3 l de brou de carn que tindrem fet prèviament.  
  3. Pelem i laminem un gra d'all que refregim amb una mica d'oli. Quan l'all balli hi tirem 5 g de pebre vermell fumat picant.  
  4. Quan veiem que ja està fet, ho ofeguem amb un got d'aigua.  
  5. Traiem els garrons ja blanquejats de la cassola amb una aranya.  
  6. A la cassola, hi afegim 400 g de sofregit de ceba i tomàquet fosc que ja tindrem fet, una fulla de llorer, ¿ de canonet de canyella, nou moscada que ratllem, sal, 2 cullerades de mostassa de Dijon i 2 bitxos de caiena esmicolats. Ho integrem tot.  
  7. Per apujar els sucres, hi afegim 250 ml de vi ranci i 100 ml de vi malbec.  
  8. A la cassola, hi afegim el brou calent i mig tapem. Ho deixarem coure dues hores i haurà de reposar 6 hores.  
  9.  Després de sis hores, regenerem el plat. Encenem el foc i hi afegim un raig d'aigua.  
  10. Preparem la picada amb 25 g d'ametlles torrades, 25 g de pinyons, 10 fulles de julivert esmicolades, 10 fulles de coriandre esmicolades, 40 g de xocolata negre esbocinada, pebre negre, sal, gotes d'una llima espremuda i una cullerada petita de tabasco vermell.  
  11. Afegim la picada a la cassola ja regenerada i ho lliguem.  
  12. Per últim, hi ratllem gingebre per sobre.
Anar al contingut