Galtes de porc al curri vermell

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La "llet de coco" és una beguda energètica rica en greixos saturats, que s'obté triturant la polpa tendra del coco barrejada amb aigua.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 galtes de porc   

    1,5 l brou de porc   

    200 ml llet de coco   

    3 porros   

    2 grans d'all   

    2 pastanagues   

    1 branca d'api   

    1 pebrot verd   

    2 cullerades de pasta de curri vermell   

    1 cullerades de sucre muscovat fosc   

    1 tap colatura d'anxova   

    1 llima   

    Vi ranci   

    Conyac   

    Safrà   

    Llorer   

    Oli OVE   

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Haurem deixat 15 minuts les 4 galtes de porc en un bany de sal a la nevera (15 g de sal per 1,5 l d'aigua). Les eixuguem amb un drap i les marquem a la cassola amb un raig d'oli OVE per les dues bandes. Un cop marcades, les traiem i reservem.  
  2. Tallem a brunesa 1 pebrot verd sense llavors, 1 branca d'api, 3 porros i 2 pastangues. A la mateixa cassola, hi afegim les verdures amb un raig d'oli OVE, 1 fulla de llorer i 2 grans d'all pelats. Suem les verdures a foc baix 20 minuts.  
  3. Apugem el foc i quan les verdures ja estiguin enrossides, en traiem els alls i hi afegim 1 raig de vi ranci i 1 raig de conyac.  
  4. A dins la cassola, hi incorporem les galtes marcades, 1,5 l de brou de porc calent (menys un cullerot que reservem per al final). Ho courem tot 1h 30 a foc baix, jugant a apujar i abaixar el foc.  
  5. En un morter, hi piquem 2 cullerades de pasta de curri vermell, 1 cullerada de sucre muscovat fosc, 200 ml de llet de coco, 1 tap de colatura d'anxova i el cullerot de brou reservat. Ho lliguem.  
  6. Afegim a la cassola la picada, ho integrem, tapem i tanquem el foc. Repòs de 6 hores.  
  7. Triturem la salsa i la passem pel sedàs. La tornem a posar a la cassola i encenem del foc. Desossem les galtes i les incorporem a la salsa. Coem 15 minuts a foc baix.  
  8.  Posem una paella al foc i hi afegim brins de safrà que expandim uns segons. Ho afegim a la cassola amb les galtes.  
  9. Ho acabem ratllant una llima pel damunt del plat.  
Anar al contingut