Galetes de mantega i vainilla

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Mònica Jubells
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA

    120 g de sucre llustre tamisat

    400 g de farina de rebosteria

    240 g de mantega a trossos, a temperatura ambient

    1 ou

    1 polsim de vainilla natural en pols

     

    PER AL GLACEJAT

    Sucre llustre

    Aigua o suc de llimona

PREPARACIÓ

FEM LA MASSA

  1. Barregem tots els ingredients: el sucre, la farina, la mantega, l'ou i la vainilla.
  2. Treballem la barreja fins a obtenir-ne una massa.
  3. Fem blocs de la massa. Els emboliquem amb paper film i els deixem a la nevera unes hores, fins que la massa sigui freda.
  4. Treiem la massa de la nevera i la cobrim amb paper de forn o film.
  5. Amb un rotlle per amassar treballem la massa fins que quedi fina. Si es pot ajustar el gruix, posem-ho a uns cinc centímetres.
  6. Un cop estirada la massa, la posem a la nevera uns 15-20 minuts més perquè quedi dura.
  7. Treiem la massa de la nevera i la tallem amb un motlle per aconseguir la forma que es desitgi. També es pot utilitzar un motlle per fer magdalenes o pastissos.
  8. Ho posem en una safata de forn amb paper de forn i ho enfornem durant 17 minuts.

 

PER AL GLACEJAT

  1. Barregem aigua amb sucre llustre fins a obtenir una massa de textura més dura però que encara llisqui. Si es vol es pot fer amb suc de llimona en comptes d'aigua.
  2. Hi afegim una mica de colorant del color que es vulgui.
  3. Suquem les galetes dins la barreja per al glacejat o l'apliquem amb un pinzell per decorar com es vulgui.
Anar al contingut