Galetes daneses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mantega conté vitamina D, imprescindible per a la salut dels ossos, tot i que conté molt colesterol i per això s'ha de prendre de manera ocasional i en poca quantitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g farina de blat

    150 g mantega

    110 g sucre

    1 culleradeta d'impulsor

    1/2 préssec en almívar

    1 ou

    Aroma de vainilla

    Ametlla a bocins

    Escates de sal

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem, en un bol, el sucre i el rovell d'ou. Ho integrem. 
  2. Hi afegim dues gotes d'aroma de vainilla, un pessic de sal i la mantega tallada a dauets. Si la mantega l'hem tret una estona abans de la nevera, la tindrem amb una textura semblant a una pomada i serà més fàcil d'incorporar. Ho integrem.
  3. Tamisem, al bol, la farina juntament amb l'impulsor. Ho integrem. 
  4. Un cop tinguem la massa homogènia, tenim dues opcions, segons si fem la forma amb motlle tallador, o si ho fem amb mànega pastissera. En cas de fer-ho amb mànega, podrem jugar més amb les formes: posaríem la massa a la mànega (amb un broquet d'estrella ja col·locat a la punta) i la deixaríem reposar a temperatura ambient durant 30 minuts. Si fem servir motlles, ens assegurem formes més perfilades: col·locaríem la massa entre dos papers sulfurats, i l'estiraríem amb un gruix de menys d'un dit. Un cop aplanada, la guardaríem 30 minuts, però aquest cop a la nevera perquè el repòs en aquest cas ha de ser en fred per poder manipular la massa amb el tallador. 
  5. Passat aquest temps, si ho fem amb motlles, separem primer la massa dels dos sulfurats i ja podem tallar les galetes i anar-les deixant en una plata de forn amb una làmina de silicona perforada. Si no en teniu, podeu fer servir paper sulfurat. Si feu servir mànega, feu formes amb la mànega: en forma de muntanyeta, de "s" o del que vulgueu. Podeu afegir bocins de préssec en almívar en unes, escates de sal en altres, i bocins d'ametlla en altres. 
  6. Les enfornem 10 minuts a 200 °C.
Anar al contingut