Flamets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Al rovell de l'ou és on concentren els greixos (la clara gairebé no en té) i les vitamines A, D i E.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 rovells d'ou
80 g de sucre
30 ml d'aigua
15 g de mel
320 ml de nata
2 claus
1 branqueta de romaní
1 llimona
pebre negre
PREPARACIÓ
- Escalfem un pot amb 30 ml d'aigua mineral i un branqueta de romaní i hi desfem 80 g de sucre tot remenant-ho. Ho retirem del foc i ho deixem temperar. Quan estigui a temperatura ambient, ho guardem a la nevera.
- Escalfem en un pot 60 ml de nata i 2 claus d'olor, 1 twist de llimona i pebre negre. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts. Quan estigui a temperatura ambient, ho guardem a la nevera.
- Traiem de la nevera el pot de nata infusionada, un bol fred i 260 ml de nata. La mig muntem amb varetes elèctriques.
- Colem la nata infusionada i l'afegim a poc a poc a la nata mig muntada i l'acaben d'integrar amb les varetes. Omplim una mànega amb broquet i la guardem a la nevera.
- Separem 4 rovells de les clares i guardem les clares.
- Recuperem l'almívar de la nevera. En traiem el romaní.
- Batem els rovells amb varetes manuals i hi afegim l'almívar molt fred a poc a poc barrejant-ho amb cura.
- Posem a bullir un cul d'aigua en una olla amb vaporadora.
- Pintem 4 motlles de flam amb mel i els omplim amb el contingut del bol.
- Posem els motlles a la vaporadora i els cobrim amb un drap. Ho tapem i ho deixem coure durant 20 minuts
- Desemmotllem els flamets abans que es refredin gaire i els deixem temperar sobre un plat.
- Servim els 4 flamets amb la nata muntada per sobre.