Flamets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Al rovell de l'ou és on concentren els greixos (la clara gairebé no en té) i les vitamines A, D i E.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    3 rovells d'ou

    80 g de sucre

    30 ml d'aigua

    15 g de mel

    320 ml de nata

    2 claus

    1 branqueta de romaní

    1 llimona

    pebre negre

     

PREPARACIÓ

  1. Escalfem un pot amb 30 ml d'aigua mineral i un branqueta de romaní i hi desfem 80 g de sucre tot remenant-ho. Ho retirem del foc i ho deixem temperar. Quan estigui a temperatura ambient, ho guardem a la nevera.
  2. Escalfem en un pot 60 ml de nata i 2 claus d'olor, 1 twist de llimona i pebre negre. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar durant 30 minuts. Quan estigui a temperatura ambient, ho guardem a la nevera.
  3. Traiem de la nevera el pot de nata infusionada, un bol fred i 260 ml de nata. La mig muntem amb varetes elèctriques.
  4. Colem la nata infusionada i l'afegim a poc a poc a la nata mig muntada i l'acaben d'integrar amb les varetes. Omplim una mànega amb broquet i la guardem a la nevera.
  5. Separem 4 rovells de les clares i guardem les clares.
  6. Recuperem l'almívar de la nevera. En traiem el romaní.
  7. Batem els rovells amb varetes manuals i hi afegim l'almívar molt fred a poc a poc barrejant-ho amb cura.
  8. Posem a bullir un cul d'aigua en una olla amb vaporadora.
  9. Pintem 4 motlles de flam amb mel i els omplim amb el contingut del bol.
  10. Posem els motlles a la vaporadora i els cobrim amb un drap. Ho tapem i ho deixem coure durant 20 minuts
  11. Desemmotllem els flamets abans que es refredin gaire i els deixem temperar sobre un plat.
  12. Servim els 4 flamets amb la nata muntada per sobre.
Anar al contingut