Fesolets amb picada de torró de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els fesols, com la resta de llegums, són rics en fibra, un nutrient que ens pot ajudar a regular el trànsit intestinal i els nivells de colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g fesols de Santa Pau en sec 

    250 g botifarra de perol 

    50 g de torró de xocolata negra amb avellanes 

    1 porro 

    1 pastanaga 

    1 gra d'all 

    5 g julivert 

    Gingebre 

    Vi ranci 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem 300 g de fesols de Santa Pau en remull amb aigua mineral durant 6 hores. 
  2. Passades les 6 hores, colem els fesols i els aboquem en una olla de pressió, els cobrim amb aigua mineral, fins a quatre dits per sobre dels fesols. Tapem l'olla i els deixem courem 15 minuts, un cop comenci a sortir el vapor. Passats els 15 minuts, els deixarem reposar dins l'olla durant 2 hores. 
  3. Posem a escalfar, a foc baix, una cassola ample amb oli OVE. Mentre s'escalfa, aprofitem per tallar a daus ben petits 1 pastanaga i 1 porro. Laminem un gra d'all.  
  4. Quan l'oli és calent, afegim l'all laminat a la cassola i el fem ballar. Quan comença a agafar color, el traiem de la cassola i el reservem en un plat. 
  5. Pelem i tallem a daus mitjans 250 g de botifarra de perol. Un cop tallada, l'aboquem a la cassola i l'enrossim tot tapant-ne el recipient. Un cop enrossida, la reservem en el mateix plat on tenim l'all saltat. 
  6. Abaixem el foc i hi afegim la pastanaga i el porro a daus. Ratllem un dit de gingebre, ho integrem tot, tapem la cassola i deixem que suï durant 15 minuts. 
  7. Apugem el foc i, quan les verdures es comencen a enganxar a la cassola, hi afegim un raig de vi ranci per aixecar sucres.  
  8. Afegim de nou la botifarra i l'all a la cassola, ho integrem i baixem el foc. 
  9. Obrim l'olla de pressió i amb l'ajuda d'una aranya passem els fesols ja cuits a la cassola. Afegim una mica d'aigua de cocció i ho remenem per integrar-ho tot. Ho coem uns minuts a foc baix. 
  10. Fem una picada amb 50 g de torró de xocolata negra amb avellanes, unes fulles de julivert que tallem amb el ganivet, sal i pebre negre. 
  11. Afegim la picada a la cassola i remenem perquè es barregi tot bé amb la resta d'ingredients. Coem a foc baix durant cinc minuts. 
  12. Aturem el foc i ho servim.  
Anar al contingut