Fatet zeit (Amanida de cigrons) - Damasc, Síria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mireille Al Farah, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pot gran de cigrons cuits
  • suc de llimona
  • 2 iogurts
  • khebes (pa àrab)
  • 1 ceba
  • 100 g de carn picada
  • pinyons
  • comí
  • 1 all
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Esbandiu els cigrons i escorreu-los.
Poseu dins el got del túrmix un iogurt, un grapat dels cigrons cuits, una mica de comí, l'all i un raig de suc de llimona. Saleu-ho al vostre gust i bateu-ho per emulsionar la salsa, que no ha de quedar gaire espessa. Reserveu-la.
Talleu el pa a tires i, després, a quadrats més aviat petits.
En una safata de vores altes, feu-hi un llit amb els trossets de khebes i, per sobre, els cigrons cuits. Aboqueu-hi l'altre iogurt i la salsa de cigrons que heu preparat.
Peleu i trinxeu menuda mitja ceba. Enrossiu-la en una paella amb oli abundant. A mig enrossir, afegiu-hi la carn picada. Afegiu més oli a la paella i un grapat de pinyons. Passats un parell de minuts, retireu la paella del foc i reserveu-la.
Abans de portar a taula, escalfeu lleugerament el sofregit de la paella, tot just perquè l'oli torni a ser força líquid, i aboqueu-ho per sobre de la safata dels cigrons.

Anar al contingut