Estofat de vedella i porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    És un guisat molt ric en proteïnes de bona qualitat; hi destaca també el ferro de la vedella i les vitamines del grup B del porc.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 conill de vedella desossat

  • 1/2 papada de porc
  • 1 kg ossos vedella
  • 2 cebes de figueres
  • 2 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 cabeça d'alls
  • Vi negre
  • Vi ranci
  • Tàperes
  • Piparres
  • Julivert
  • Sal
  • Llorer
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. En un recipient amb 2 l d'aigua i 200 g de sal hi posem un conill de vaca desossat. Ho deixem reposar 3 hores a la nevera.
  2. Posem en una safata uns ossos de vedella. Els enfornem a 180º durant 40 minuts.
  3. Tallem a juliana 2 cebes de Figueres, 2 porros i 2 pastanagues.
  4. En una cassola al foc hi posem un rajolí d'oli, la verdura tallada, 1 cabeça d'alls tallada per la meitat i un fulla de llorer. Ho sofregim uns 10 minuts. 
  5. Aboquem a la cassola un rajolí de vi negre i un altre de vi ranci. Deixem que s'evapori l'alcohol.
  6. Traiem de la nevera el conill de vedella i ¿ papada de porc. Eixuguem la carn de vedella.
  7. Posem a la cassola de les verdures la carn (vedella i porc) i els ossos torrats.
  8. Ho cobrim amb aigua, ho tapem i a foc mitjà ho deixem coure durant 1 hora.
  9. Un cop cuit, retirem la carn de la cassola, i també ossos. Colem el brou.
  10. Reduïm el brou a foc mitjà/alt fins a aconseguir una textura de salsa.
  11. Esmicolem la vedella i la deixem temperar. Un cop hagi perdut temperatura, la posem una hora a la nevera amb la papada (en tapers separats).
  12. Traiem les carns de la nevera. La de vedella la posem al pot on teníem el brou. Ho barregem.
  13. Tallem la papada a làmines i la fregim amb una miqueta de sal.
  14. Tallem uns tàperes, unes piparres i una mica de julivert..
  15. Tallem la papada per la meitat i emplatem. Primer la carn esmicolada, després hi posem les làmines de papada, ho banyem amb el brou reduït i ho rematem amb els avinagrats i el julivert.
Anar al contingut