Espatlla de Nadal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en seleni, un mineral que contribueix a la salut dels sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 10 PERSONES
1 espatlla de porc amb os
500 g de glaça de porc
1 porro
2 pastanagues
Pebre negre en boletes
1 cabeça d'alls
Llorer
Brots de mostassa
Anet
Vi ranci
Cardamom
Anís estrellat
Mel
Mostassa de Dijon
Gingebre
Puré de patata
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tenim una espatlla de porc amb os i cotna que ja hem banyat en una solució de 50 g de sal per litre d'aigua durant 1 hora. L'eixuguem.
- La submergim a dins d'una safata grossa amb 4 litres d'oli que ja estigui a 90º. També hi afegim un porro, dues pastanagues, boletes de pebre negre, llorer i una cabeça d'alls, que partim.
- Posem el recipient al forn durant 12 hores a 90º.
- Preparem la salsa. En una paella al foc hi posem un raig d'oli, gingebre ratllat, cardamom i anís estrellat. Ho sofregim.
- Quan el sofregit allibera perfums hi aboquem un raig de vi ranci.
- Quan l'alcohol s'ha evaporat hi afegim 500 g de glaça de porc que ja tenim calenta. També dues cullerades de mel i dues cullerades de mostassa de Dijon. Ho integrem.
- Posem en una safata de forn l'espatlla escorreguda. La napem amb la salsa que hem fet i l'enfornem 20 minuts a 220º. Cada 5 minuts haurem de salsar-la per fer-hi el lacat.
- Tenim un puré de patata ja fet i calent. En posem un llit en un plat. Esquincem amb dues culleres l'espatlla i en posem una ració damunt del puré.
- Hi afegim salsa, brots de mostassa i anet.