Espatlla de Nadal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en seleni, un mineral que contribueix a la salut dels sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 10 PERSONES

    1 espatlla de porc amb os 

    500 g de glaça de porc 

    1 porro 

    2 pastanagues 

    Pebre negre en boletes 

    1 cabeça d'alls 

    Llorer 

    Brots de mostassa 

    Anet 

    Vi ranci 

    Cardamom 

    Anís estrellat 

    Mel 

    Mostassa de Dijon 

    Gingebre  

    Puré de patata 

    Sal 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Tenim una espatlla de porc amb os i cotna que ja hem banyat en una solució de 50 g de sal per litre d'aigua durant 1 hora. L'eixuguem. 
  2. La submergim a dins d'una safata grossa amb 4 litres d'oli que ja estigui a 90º. També hi afegim un porro, dues pastanagues, boletes de pebre negre, llorer i una cabeça d'alls, que partim. 
  3. Posem el recipient al forn durant 12 hores a 90º. 
  4. Preparem la salsa. En una paella al foc hi posem un raig d'oli, gingebre ratllat, cardamom i anís estrellat. Ho sofregim. 
  5. Quan el sofregit allibera perfums hi aboquem un raig de vi ranci.  
  6. Quan l'alcohol s'ha evaporat hi afegim 500 g de glaça de porc que ja tenim calenta. També dues cullerades de mel i dues cullerades de mostassa de Dijon. Ho integrem. 
  7. Posem en una safata de forn l'espatlla escorreguda. La napem amb la salsa que hem fet i l'enfornem 20 minuts a 220º. Cada 5 minuts haurem de salsar-la per fer-hi el lacat. 
  8. Tenim un puré de patata ja fet i calent. En posem un llit en un plat. Esquincem amb dues culleres l'espatlla i en posem una ració damunt del puré.  
  9. Hi afegim salsa, brots de mostassa i anet. 
Anar al contingut