Croqueta de sobrassada amb poma i mel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Ortiz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Axol
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer la massa:
- 35 g de mantega
- 1/2 de ceba picada
- 100 g de farina
- 100 g de sobrassada
- 1/2 l de llet sencera
- pebre
- sal
- Per a l'arrebossat:
- Farina
- 2 ous batuts
- Pa japonès "Panko"
- Oli de gira-sol
- Per a la compota de poma i mel:
- 1 poma Golden
- 50 g de mantega
- 20 g de mel
- Per emplatar:
- Branquetes de cibulet
- Mel
PREPARACIÓ
Per fer la massa de les croquetes, poseu a fondre la mantega en una cassola i, un cop estigui fosa, afegiu-hi la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu-hi la sobrassada esparracada i rostiu-la una mica. Seguidament, poseu-hi la farina i barregeu-ho tot amb les varetes manuals. Després, afegiu-hi la llet i barregeu-ho fins que la pasta quedi espessa. A continuació, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi una mica de pebre negre mòlt, introduïu la massa en una màniga pastissera i, en una superfície llisa, feu tires de massa i talleu-les de la mida que vulgueu les croquetes. Finalment, doneu forma de bola amb les mans, prèviament untades amb una mica d'oli d'oliva, i reserveu-les en una safata a la nevera.
Per a la compota de poma i mel, talleu la poma a quarts, poseu a fondre la mantega en una cassola i, quan estigui desfeta, afegiu-hi la mel i barregeu-ho tot. Tot seguit, poseu-hi la poma, tapeu la cassola i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Passat aquest temps, passeu la barreja per la batedora fins que quedi una crema ben fina, poseu-la en un biberó i reserveu-la a la nevera.
Per fer l'arrebossat de les croquetes, passeu les croquetes per farina blanca, després per ou batut i, per acabar, pel "Panko" i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol ben calent. Quan estiguin dauradetes, reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, deixeu regalimar una mica de mel per sobre de les croquetes i acompanyeu-les amb la compota i les branques de cibulet.
Per a la compota de poma i mel, talleu la poma a quarts, poseu a fondre la mantega en una cassola i, quan estigui desfeta, afegiu-hi la mel i barregeu-ho tot. Tot seguit, poseu-hi la poma, tapeu la cassola i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Passat aquest temps, passeu la barreja per la batedora fins que quedi una crema ben fina, poseu-la en un biberó i reserveu-la a la nevera.
Per fer l'arrebossat de les croquetes, passeu les croquetes per farina blanca, després per ou batut i, per acabar, pel "Panko" i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol ben calent. Quan estiguin dauradetes, reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, deixeu regalimar una mica de mel per sobre de les croquetes i acompanyeu-les amb la compota i les branques de cibulet.