Croqueta de sobrassada amb poma i mel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Ortiz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Axol

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per fer la massa:
  • 35 g de mantega
  • 1/2 de ceba picada
  • 100 g de farina
  • 100 g de sobrassada
  • 1/2 l de llet sencera
  • pebre
  • sal
  • Per a l'arrebossat:
  • Farina
  • 2 ous batuts
  • Pa japonès "Panko"
  • Oli de gira-sol
  • Per a la compota de poma i mel:
  • 1 poma Golden
  • 50 g de mantega
  • 20 g de mel
  • Per emplatar:
  • Branquetes de cibulet
  • Mel

PREPARACIÓ

Per fer la massa de les croquetes, poseu a fondre la mantega en una cassola i, un cop estigui fosa, afegiu-hi la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu-hi la sobrassada esparracada i rostiu-la una mica. Seguidament, poseu-hi la farina i barregeu-ho tot amb les varetes manuals. Després, afegiu-hi la llet i barregeu-ho fins que la pasta quedi espessa. A continuació, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi una mica de pebre negre mòlt, introduïu la massa en una màniga pastissera i, en una superfície llisa, feu tires de massa i talleu-les de la mida que vulgueu les croquetes. Finalment, doneu forma de bola amb les mans, prèviament untades amb una mica d'oli d'oliva, i reserveu-les en una safata a la nevera.

Per a la compota de poma i mel, talleu la poma a quarts, poseu a fondre la mantega en una cassola i, quan estigui desfeta, afegiu-hi la mel i barregeu-ho tot. Tot seguit, poseu-hi la poma, tapeu la cassola i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Passat aquest temps, passeu la barreja per la batedora fins que quedi una crema ben fina, poseu-la en un biberó i reserveu-la a la nevera.

Per fer l'arrebossat de les croquetes, passeu les croquetes per farina blanca, després per ou batut i, per acabar, pel "Panko" i fregiu-les en una paella amb oli de gira-sol ben calent. Quan estiguin dauradetes, reserveu-les sobre paper absorbent.

I ja per acabar, deixeu regalimar una mica de mel per sobre de les croquetes i acompanyeu-les amb la compota i les branques de cibulet.
Anar al contingut