Crema de torró de pistatxo

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els festucs són uns fruits secs i, com a tals, són rics en greixos cardiosaludables, també en vitamines i en minerals i tenen un considerable contingut en proteïnes.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    100 de torró de iogurt i festuc de torrons Vicens

    4 rovells d'ou

    125 ml de ratafia

    150 g de pistatxos torrats pelats

    70 g de xocolata blanca

    15 g de mantega pomada

    25 g de sucre

    1 ou

    1,5 cullerades de vinagre de merlot

    Una cullerada de cafè de canyella en pols

    Un pols de sal

    75 g de farina

    Oli OVE

    Sucre de llustre

PREPARACIÓ

  1. Esmicolem 100 g de torró de pistatxo i el posem dins un pot.
  2. Afegim 125 ml de ratafia dins el pot i ho posem al foc fins que el torró es desfaci. Ho colem en un altre pot i hi desfem 70 g de xocolata blanca. Ho reservem.
  3. Posem una cassola al foc amb aigua de l'aixeta.
  4. Separem clares i rovells de 4 ous. Les clares les guardarem en un tàper per fer-les servir a alguna altra recepta. Posem els rovells en un bol.
  5. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques afegint-hi lentament la barreja de licor. Ho posem al bany maria remenant durant 3 minuts. Amb cura, no volem que ens qualli l'ou.
  6. Passem la crema a una mànega i, quan estigui temperada, la posem a la nevera.
  7. Barregem amb les varetes elèctriques dins un bol 15 g de mantega pomada i 25 g de sucre.
  8. Batem 1 ou i n'afegim la meitat al bol. La resta d'ou la guardarem per  a més endavant. Batem l'ou. Afegim 1 cullerada i mitja de vinagre merlot i un polsim de sal. Ho batem tot. Hi afegim 75 g de farina. Ho tornem a batre. Afegim 1 culleradeta de canyella en pols. Ho tornem a batre.
  9. Passem la massa a la fusta i la treballem. Fem un bola, la filmem i la deixem reposar a la nevera durant 2 hores.
  10.  Estirem la massa amb un corró sobre la fusta enfarinada fins obtenir una planxa de 1mm de gruix.
  11.  Posem al foc una paella amb oli OVE.
  12.  Tallem quadrats de pasta amb un tallapastes, les pintem amb l'ou reservat i les fregim amb el paper sulfurat. Separem el paper sulfurat i traiem la pasta de la paella. Reservem en una safata amb paper absorbent.
  13.  Piquem en un morter 150 g de pistatxos torrats i pelats.
  14.  Traiem de la nevera la mànega amb la crema.
  15.  Posem una làmina de massa fregida, a sobre la crema i els festucs picats i per sobre sucre de llustre.