Crema de mascarpone i kiwi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els kiwis són una fruita tant o més rica en vitamina C que els cítrics, a més molt rics en fibra, perquè ens en mengem les llavorsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER FER LA CREMA DE MASCARPONE
- 700 ml de nata 35%
- 80 g de sucre panela
- 1 beina de vainilla
- 2 llimones
- PER FER EL "CRUMBLE"
- 50 g de xocolata blanca
- 50 g d'avellanes torrades
- 50 g de nous
- 50 g farina
- 2 g sal en escates
- 25 g mantega pomada
-
25 g sucre
PER FER EL MARINAT DE KIWI
- 3 kiwis
- 200 ml vermut blanc
- 100 ml cava
- 20 ml de suc de llimona
- 1 canonet de canyella
- 1 cardamom en beina
PREPARACIÓ
- Escalfem en un pot 700 ml de nata i el retirem quan la nata hagi arribat als 85 º.
- Espremem dues llimones i colem el suc.
- Afegim la meitat del suc de la llimona a la nata. Reservem la resta (20 ml ). Deixem 1 hora a la nevera la barreja de nata i llimona. Estem preparant el mascarpone.
- Traiem de la nevera la barreja i l'aboquem dins un drap de fil a sobre d'un colador amb un bol a sota. Ho deixem a la nevera durant 24 hores.
- Pelem i tallem a macedònia 3 kiwis.
- Posem en un bol 200 ml de vermut blanc, 100 ml de cava, els 20 ml de suc de llimona que teníem reservats, 1 canonet de canyella i 1 cardamom aixafat.
- Fiquem els kiwis dins d'aquest líquid i ho deixem a la nevera 24 hores (com el mascarpone).
- Piquem separadament 50 g de nous i 50 g d'avellanes. Un cop picats els podem barrejar. Reservem.
- Piquem amb un ganivet 50 g de xocolata blanca. Reservem.
- Barregem en un bol 50 g de farina, 25 g de mantega pomada, 25 g de sucre i els fruits secs i la xocolata picats prèviament.
- Portem aquesta barreja a una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat.
- Portem la safata al forn, on deixarem que es torri aquest "crumble" a 150 º durant 20 minuts. Ho remenarem cada 5 minuts.
- Desenfornem el "crumble", el salem amb sal en escates i ho deixem refredar.
- Traiem de la nevera els kiwis marinats, els colem i aboquem el líquid en un pot al foc, on ho reduirem fins que tingui la densitat d'un xarop.
- Traiem el mascarpone de la nevera, el fiquem dins un bol, hi afegim 80 g de sucre panela i l'interior d'una beina de vainilla. Ho barregem amb varetes manuals.
- Omplin una mànega amb la crema que hem obtingut.
- Posem en un got els kiwis, la crema de mascarpone, el "crumble" i, per sobre, la reducció de kiwis.