Crema de mascarpone i kiwi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els kiwis són una fruita tant o més rica en vitamina C que els cítrics, a més molt rics en fibra, perquè ens en mengem les llavorsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    PER FER LA CREMA DE MASCARPONE

  • 700 ml de nata 35%
  • 80 g de sucre panela
  • 1 beina de vainilla
  • 2 llimones

  • PER FER EL "CRUMBLE"
  • 50 g de xocolata blanca
  • 50 g d'avellanes torrades
  • 50 g de nous
  • 50 g farina
  • 2 g sal en escates
  • 25 g mantega pomada
  • 25 g sucre

     

    PER FER EL MARINAT DE KIWI

  • 3 kiwis
  • 200 ml vermut blanc
  • 100 ml cava
  • 20 ml de suc de llimona
  • 1 canonet de canyella
  • 1 cardamom en beina                

PREPARACIÓ

  1. Escalfem en un pot 700 ml de nata i el retirem quan la nata hagi arribat als 85 º.
  2. Espremem dues llimones i colem el suc.
  3. Afegim la meitat del suc de la llimona a la nata. Reservem la resta (20 ml ). Deixem 1 hora a la nevera la barreja de nata i llimona. Estem preparant el mascarpone.
  4. Traiem de la nevera la barreja i l'aboquem dins un drap de fil a sobre d'un colador amb un bol a sota. Ho deixem a la nevera durant 24 hores.
  5. Pelem i tallem a macedònia 3 kiwis.
  6. Posem en un bol 200 ml de vermut blanc, 100 ml de cava, els 20 ml de suc de llimona que teníem reservats, 1 canonet de canyella i 1 cardamom aixafat.
  7. Fiquem els kiwis dins d'aquest líquid i ho deixem a la nevera 24 hores (com el mascarpone).
  8. Piquem separadament 50 g de nous i 50 g d'avellanes. Un cop picats els podem barrejar. Reservem.
  9. Piquem amb un ganivet 50 g de xocolata blanca. Reservem.
  10. Barregem en un bol 50 g de farina, 25 g de mantega pomada, 25 g de sucre i els fruits secs i la xocolata picats prèviament.
  11. Portem aquesta barreja a una safata de forn a sobre d'un paper sulfurat.
  12. Portem la safata al forn, on deixarem que es torri aquest "crumble" a 150 º durant 20 minuts. Ho remenarem cada 5 minuts.
  13. Desenfornem el "crumble", el salem amb sal en escates i ho deixem refredar.
  14. Traiem de la nevera els kiwis marinats, els colem i aboquem el líquid en un pot al foc, on ho reduirem fins que tingui la densitat d'un xarop.
  15. Traiem el mascarpone de la nevera, el fiquem dins un bol, hi afegim 80 g de sucre panela i l'interior d'una beina de vainilla. Ho barregem amb varetes manuals.
  16. Omplin una mànega amb la crema que hem obtingut.
  17. Posem en un got els kiwis, la crema de mascarpone, el "crumble" i, per sobre, la reducció de kiwis.
Anar al contingut