Costelles amb arròs gohan

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El gohan o arròs cuit japonès, un tipus de gra curt, que es caracteritza perquè es renta diverses vegades abans de coure'l per treure'n el midó, que el farà de més fàcil digestióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 costellams de porc  

    400 g d'arròs japonès  

    1,5 l de brou de porc  

    1 got de llet de coco  

    2 cullerades d'oli coco  

    2 cabeces d'alls

    Llorer  

    Ginebró  

    Sàlvia  

    Cerfull  

    Julivert  

    Pebre negre  

    Vi ranci  

    Conyac  

    Sal  

    Oli OVE  

     

    PER FER EL Sû

    30 ml de vinagre d'arròs  

    20 g de sucre

    5 gsal

PREPARACIÓ

  1. Rentem 400 g d'arròs per fer sushi fins que no hi quedi midó. Podem fer-hi unes 6-7 rentades amb aigua.
  2. En un pot posem l'arròs esbandit i el doble d'aigua. Ho tapem i ho posem a coure 2 minuts a foc fort i, 12, a foc mínim.
  3. Un cop cuit afegim a l'arròs una mica de sû per sobre  (l'haurem fet barrejant 30 ml de vinagre d'arròs, 20 g de sucre i 20 g de sal).
  4. Posem l'arròs en una safata i l'obrim amb una cullera de fusta perquè es refredi. El reservem.
  5. Tallem dos costellams de porc. Els salpebrem.
  6. Posem a una paella 2 cullerades d'oli de coco.
  7. Posem les costelles a la paella per la banda contrària d'on tenen el tel.
  8. Escalfem en un pot 1,5 litres de brou de porc, un got de llet de coco i una mica de sàlvia.
  9. Afegim a la cassola on fem la costella una cabeça d'alls tallada per la meitat.
  10. Aixafem unes quantes boles de ginebró i les afegim a la cassola de les costelles. Girem les costelles, quan s'hagin enrossitd'una banda.
  11. Ofeguem les costelles amb vi ranci i conyac.
  12. Quan el brou de porc estigui calent l'aboquem a les costelles. Sense tapar-ho deixem que es facin a foc mitjà durant 40 minuts.
  13. Un cop fetes les costelles, les esfilagarsem i les reservem.
  14. Escaldem una cabeça d'alls (en separem els grans i els pelem).
  15. Traiem el germinat dels alls escaldats i els fiquem en un got batedor.
  16. En aquest got afegim julivert i cerfull tallats, pebre, sal i oli OVE. Ho emulsionem fins que n'obtinguem una salsa verda.
  17. Colem el suc que ha quedat a la cassola on hem fet les costelles. Ho escalfem a un pot.
  18. Ho emplatemen un bol, amb l'arròs al fons, per sobre les costelles esfilagarsades, hi posem una mica del suc de les costelles, una mica de la salsa verda per sobre, i llestos!
Anar al contingut