Cor de carxofa amb ortigues de mar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fran López
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torreó de l'Indià
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 carxofes
- 3 carxofes per a les xips
- 400 g d'ortigues de mar
- 2 cebes
- 3 alls
- 250 g oli d'oliva
- 1 branqueta de romaní
- 40 g de mantega
- sal i pebre
- mostassa verda (opcional)
- flors de romaní (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les carxofes, de forma que us en quedi el cor, i coeu-les amb una branqueta de romaní en un cassó amb oli d'oliva a 85 graus, durant 18 minuts.
A continuació, talleu la ceba i els alls molt fins i coeu-los, alhora, en una paella amb un rajolí d'oli fins que quedin daurats. Seguidament, escorreu les ortigues de la seva aigua, afegiu-les a la paella juntament amb la mantega, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
Tot seguit, coleu l'oli de les carxofes confitades, poseu-lo en una paella i escalfeu-lo. Mentrestant, peleu i talleu les carxofes molt fines, amb una mandolina, per fer les xips. Quan l'oli sigui ben calent, fregiu-hi les xips de carxofa.
Finalment, farciu els cors de carxofes amb la salsa d'ortigues.
I ja per acabar, pinteu el plat amb la mostassa verda, emplateu 3 cors de carxofes, colloqueu-hi les xips per sobre i guarniu-ho amb les flors de romaní.
A continuació, talleu la ceba i els alls molt fins i coeu-los, alhora, en una paella amb un rajolí d'oli fins que quedin daurats. Seguidament, escorreu les ortigues de la seva aigua, afegiu-les a la paella juntament amb la mantega, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre i reserveu-ho.
Tot seguit, coleu l'oli de les carxofes confitades, poseu-lo en una paella i escalfeu-lo. Mentrestant, peleu i talleu les carxofes molt fines, amb una mandolina, per fer les xips. Quan l'oli sigui ben calent, fregiu-hi les xips de carxofa.
Finalment, farciu els cors de carxofes amb la salsa d'ortigues.
I ja per acabar, pinteu el plat amb la mostassa verda, emplateu 3 cors de carxofes, colloqueu-hi les xips per sobre i guarniu-ho amb les flors de romaní.