Carxofes farcides de gamba

 • Programa: Cuines amb Marc Ribas
 • Cuina: Marc Ribas
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Més d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  La carxofa és un dels vegetals més rics en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • 18 gambes 

  8 carxofes 

  2 cebes de Figueres 

  2 escalunyes 

  1 porro 

  Pernil ibèric 

  Ametlla crua laminada 

  Farina de blat 

  Conyac 

  Oli OVE 

  Llard 

  Sal 

PREPARACIÓ

 1. Desfem 230 g de llard amb força oli, en una cassola, i hi confitem les carxofes que ja haurem repolit, descartant-ne tota la part dura. Un cop han cuit 45 minuts, les deixarem escórrer per descartar-ne l'excés d'oli. 
 2. Tallem a mida molt menuda el porro, les cebes i les escalunyes. 
 3. Posem oli en una cassola petita, i hi posem el porro. També hi afegim la meitat de les cebes i la meitat de les escalunyes que hem tallat. Ho coem fins que agafi color. 
 4. Fem un bany de sal a les gambes (amb una proporció del 24% de sal en relació amb l'aigua) durant 15 minuts. Passat aquest temps, les desclovem. 
 5. Afegim a la cassoleta, els caps i les cloves de les gambes, tot aixafant-ho perquè tregui tota la seva substància. Quan ho tenim enrossit, hi aboquem conyac. Quan l'alcohol s'ha evaporat, ho cobrim amb aigua, i quan veiem que arrenca el bull, ho coem 20' a foc baix.  
 6. Posem oli en una paella, i hi saltem els cossos de les gambes, que haurem tallat a rodelles gruixudes. Un cop cuits, els reservem. En aquesta mateixa paella, hi afegim oli del confitat de carxofes, i hi sofregim la part de la ceba i l'escalunya que encara no havíem cuit. Quan les tenim rosses, hi afegim dues cullerades de farina i ho coem uns tres minuts. Hi aboquem el fumet i aturem el foc quan tenim la textura que volem. Hi afegim els cossos de les gambes i ho deixem reposar una mica. 
 7. Farcim les carxofes amb la nostra salsa. Les cobrim amb un tall de pernil ibèric i hi empolsinem una mica d'ametlla crua laminada. 
Anar al contingut