Coca d'escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Miralles
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Viena, Sabadell
INGREDIENTS
- 4 coques
- 1 albergínia
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- sal i pebre
- 2 cullerades d'oli d'oliva 0,4
- Per al romesco:
- 1/2 kg de tomàquets escalivats
- 4 alls escalivats
- 60 g d'avellanes torrades
- 60 g d'ametlles torrades
- 1 cullerada de julivert picat
- 1/2 l d'oli d'oliva 0,4
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- vinagre
PREPARACIÓ
Per començar, en una safata de forn amb una mica d'oli, poseu-hi la ceba i el pebrot vermell i deixeu-ho escalivar al forn a 200 graus.
. Passats uns 25 minuts, retireu el pebrot i, mitja hora més tard, retireu la ceba. Tot seguit, peleu-los, talleu la ceba a trossos i el pebrot a tires i reserveu-los.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu l'albergínia tallada a rodanxes no gaire gruixudes i prèviament salpebrades.
Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets escalivats, els alls escalivats, les avellanes, les ametlles, el julivert picat, el pebre vermell dolç, el vinagre i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, obriu la coca per la meitat, unteu la part de sota amb el romesco, poseu-hi a sobre les rodanxes d'albergínia, els talls de pebrot i la ceba i tapeu-ho amb l'altra part de la coca, també untada amb romesco.
I ja per acabar, planxeu les coques a la biquinera.
. Passats uns 25 minuts, retireu el pebrot i, mitja hora més tard, retireu la ceba. Tot seguit, peleu-los, talleu la ceba a trossos i el pebrot a tires i reserveu-los.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu l'albergínia tallada a rodanxes no gaire gruixudes i prèviament salpebrades.
Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets escalivats, els alls escalivats, les avellanes, les ametlles, el julivert picat, el pebre vermell dolç, el vinagre i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, obriu la coca per la meitat, unteu la part de sota amb el romesco, poseu-hi a sobre les rodanxes d'albergínia, els talls de pebrot i la ceba i tapeu-ho amb l'altra part de la coca, també untada amb romesco.
I ja per acabar, planxeu les coques a la biquinera.