Coca amb ganache picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les espècies picants, en general, tenen propietats digestives, gràcies a la seva capacitat d'augmentar la producció de sucs gàstrics i millorar la motilitat de l'estómac i els intestins.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

    Per a la coca:

    525 g de farina de força     

    120 g d'aigua mineral

    100 g de sucre blanc

    50 g d'oli de gira-sol      

    60 g de mantega

    1 raig d'aigua de Badalona

    Un polsim de sal

    10 g de llevat fresc

    50 g de massa mare

    2 ous

    Sucre morè

     

    Per a la ganache:

    70 ml de rom

    750 ml de nata 35% de matèria grassa

    300 g de xocolata

    1 xili de l'Havana

    cacau en pols

     

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 120 ml d'aigua mineral. Quan arribi a 60 ºC, enretirem el recipient del foc, hi aboquem 25 g de farina de força, prèviament tamisada, i ho remenem bé fins que n'obtinguem unes farinetes sense grumolls. Ho reservem.
  2. Tamisem 500 g de farina de força, hi afegim 100 g de sucre, ho barregem bé i fem espai al centre, on posem un ou batut, 100 ml de llet, 50 g d'oli de gira-sol, 60 g de mantega pomada, les farinetes que haurem fet abans, un raig d'anís, 50 g de massa mare i un polsim de sal. Ho amassem amb suavitat i, quan veiem que no s'enganxa, la pastem, en fem una boleta i que reposi 30 minuts tapada amb un drap.
  3. Hi esmicolem 10 g de llevat fresc i la tornem a pastar fins que hi quedi ben integrat. La deixem llevar 45 minuts, tapada amb un drap.
  4. Fem que la massa agafi forma sense corró, només amb les mans, perquè no se n'escapi l'aire. La posem en una safata de forn amb paper sulfurat per sota i la deixem en repòs 15 minuts més, que torni a llevar.
  5. Escalfem 70 ml de rom i traiem les llavors al xili de l'Havana. El tallem a rodelles i ho posem dins del pot amb el rom. Quan bulli, apartem del foc i deixem que  infusioni.
  6. Preparem un bany maria per fer la ganache. Posem 750 g de nata en un pot i l'escalfem. Posem 300 g de xocolata negra i els desfem al bany maria. Quan la nata arrenca el bull, la barregem amb la xocolata que s'està desfent al bany maria i remenem fins a obtenir una textura llisa i homogènia.
  7. Quan tinguem la textura desitjada hi incorporem el rom infusionat. Ho colarem per treure el xili de l'Havana. Remenem.
  8. Posem la ganache en una màniga pastissera. Ho atemperem i ho posem a la nevera.
  9. Mentre es refreda la ganache, batem un ou i pintem la coca. Hi tirem sucre morè per sobre i ho posem al forn a 160 graus, 40 minuts.
  10. Un cop freda, tallem la coca per la meitat i la farcim amb la ganache. Tapem, espolsem una mica de cacau en pols per sobre i servim.
Anar al contingut