Calamarsets farcits amb figues
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Calamarsets farcits amb figues
- (per a 6 persones)
- 6 calamars
- figues
- 2 culleradetes de melassa
- 2 carquinyolis
- ous de salmó
- dauets de pernil salat
- 1 ceba tendra picada
- fulles de ruca selvàtica
PREPARACIÓ
1. Pelem les figues i les desfem dins un bol fins a aconseguir-ne una pasta.
2. Afegim al bol el pernil salat, els ous de salmó, la ceba tendra i les fulles de ruca picades. Ho barregem tot.
3. Escalfem una paella i hi rostim les freixures del calamar amb un bon raig d'oli i una espurneta de sal i pebre.
4. Desfem ara la melassa dins la paella mentre rostim les freixures.
5. Quan comenci a daurar-se tot, hi afegim un got d'aigua. Esperem que es cogui uns minuts fins que es redueixi la salsa.
6. Ratllem els carquinyolis a sobre de la salsa i la passem per un colador.
7. Farcim els calamars i els tanquem amb broquetes.
8. Escalfem una planxa, hi tirem un rajolinet d'oli i fem els calamars i les potes.
9. Emplatem el calamar sense les broquetes, el tallem a rodanxes i salsem el plat per anar a taula. Bon profit!
2. Afegim al bol el pernil salat, els ous de salmó, la ceba tendra i les fulles de ruca picades. Ho barregem tot.
3. Escalfem una paella i hi rostim les freixures del calamar amb un bon raig d'oli i una espurneta de sal i pebre.
4. Desfem ara la melassa dins la paella mentre rostim les freixures.
5. Quan comenci a daurar-se tot, hi afegim un got d'aigua. Esperem que es cogui uns minuts fins que es redueixi la salsa.
6. Ratllem els carquinyolis a sobre de la salsa i la passem per un colador.
7. Farcim els calamars i els tanquem amb broquetes.
8. Escalfem una planxa, hi tirem un rajolinet d'oli i fem els calamars i les potes.
9. Emplatem el calamar sense les broquetes, el tallem a rodanxes i salsem el plat per anar a taula. Bon profit!