Croquetes de cua de vaca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les croquetes són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat. Mengeu-ne amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g cua de vaca cuinada  

    180 g farina  

    120 g  mantega  

    1 l de llet  

    4 ous  

    3 escalunyes  

    Pa ratllat  

    Ametlla crua molta  

    Nou moscada  

    Sal  

    Pebre sansho 300

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Esfilagarsem la cua de vaca que ens ha sobrat d'una recepta prèvia.
  2. Piquem ben fina la cua de vaca i la reservem.
  3. Piquem a la microbrunesa tres escalunyes.
  4. Posem en un pot 120 g de mantega. Quan estigui fosa, hi afegim les escalunyes i les coem fins que quedin transparents.
  5. En un altre pot escalfem 1 litre de llet i hi afegim nou moscada ratllada i una mica de pebre sansho.
  6. Hi afegim al pot de les escalunyes 180 g de farina. Ho remenem fins a integrar-la  i deixem coure la barreja durant 10 minuts.
  7. Afegim la llet calenta del pot on teníem la nou moscada i el pebre sansho al pot on tenim les escalunyes i la farina barrejades. Ho remenem fins a aconseguir la textura desitjada.
  8. Hi afegim la carn picada i ho barregem fins que la massa se separi de les parets del pot.
  9. Passem aquesta massa a una màniga pastissera.  
  10. Posem la màniga a la nevera, on la mantindrem 3 hores.
  11. Escalfem en una paella oli OVE.
  12. Preparem un plat amb farina, un altre amb ous batuts i un tercer on posarem una barreja de pa ratllat i ametlla crua molta. En un quart plat, hi posarem paper absorbent.
  13. Traiem, de la nevera, la màniga pastissera amb la massa i sobre una superfície fem un xurro.
  14. Tallem la massa a mida mossegada.
  15. Fregim les croquetes (farina, ou i pa ratllat amb ametlles). I llest!!
Anar al contingut