Bombó de torró i ratafia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les avellanes contenen omega 6, un greix essencial que ajuda a reduir el colesterol de la sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 ml de ratafia

    250 ml de llet

    175 ml de nata del 35%

    100 g de torró d'Agramunt

    50 g de mel

    3 ous

    3 fulls de gelatina

    7 g d'agar-agar

    1 anís estrellat

    1 llima

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el gelat. Posem, a foc baix, la nata, juntament amb la llet, la mel i l'anís. Un cop arrenca el bull, ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts fora del foc.
  2. Blanquegem tres rovells d'ou, batent-los amb una vareta manual.
  3. Un cop blanquejats, hi afegim de mica en mica i sense deixar de batre la infusió que hem fet. Ho tornem a posar al foc i ho coem amb el foc al mínim, sense deixar-ho de remenar i vigilant que no superi els 80 ºC durant 20 minuts.
  4. Triturem 100 g de torró d'Agramunt fins a fer-ne pols. La barregem al pot on tenim la crema, reservant-ne una mica per més endavant.
  5. Cobrim tres fulls de gelatina amb aigua temperada, perquè es vagin hidratant.
  6. Posem 100 ml de ratafia en un pot i el portem a ebullició fins que es redueixi i notem que l'alcohol se'n va.
  7. Afegim la ratafia reduïda a la crema, juntament amb la gelatina hidratada. Hem de barrejar-ho fins que la gelatina s'hagi dissolt a la crema. Ho posem a dins d'una mànega pastissera i la fiquem al congelador 30 minuts, remenant-la amb les mans tot fent-hi una mena de massatge cada 10 minuts per evitar que s'hi facin cristalls.
  8. Passat aquest temps, omplim uns quants motlles de bombons (mitja lluna de mida de mossegada) amb el nostre gelat, i ho tornem a posar al congelador durant una hora.
  9. Per fer la cobertura, posem 500 ml de ratafia al foc amb 7 g d'agar-agar i ho coem a foc baix fins que notem que agafa densitat. Ho reservem fora del foc perquè es temperi.
  10. Clavem una agulla de farmàcia en un bombó, el banyem dos cops amb la ratafia cuita i tot seguit amb la pols de torró que havíem reservat. Aquest procés ha de ser ràpid perquè no se'ns descongeli el gelat, i ho anem fent amb tots.
  11. Els acabem amb llima ratllada per damunt.
Anar al contingut