Bombó de torró i ratafia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les avellanes contenen omega 6, un greix essencial que ajuda a reduir el colesterol de la sang.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 ml de ratafia
250 ml de llet
175 ml de nata del 35%
100 g de torró d'Agramunt
50 g de mel
3 ous
3 fulls de gelatina
7 g d'agar-agar
1 anís estrellat
1 llima
PREPARACIÓ
- Comencem fent el gelat. Posem, a foc baix, la nata, juntament amb la llet, la mel i l'anís. Un cop arrenca el bull, ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts fora del foc.
- Blanquegem tres rovells d'ou, batent-los amb una vareta manual.
- Un cop blanquejats, hi afegim de mica en mica i sense deixar de batre la infusió que hem fet. Ho tornem a posar al foc i ho coem amb el foc al mínim, sense deixar-ho de remenar i vigilant que no superi els 80 ºC durant 20 minuts.
- Triturem 100 g de torró d'Agramunt fins a fer-ne pols. La barregem al pot on tenim la crema, reservant-ne una mica per més endavant.
- Cobrim tres fulls de gelatina amb aigua temperada, perquè es vagin hidratant.
- Posem 100 ml de ratafia en un pot i el portem a ebullició fins que es redueixi i notem que l'alcohol se'n va.
- Afegim la ratafia reduïda a la crema, juntament amb la gelatina hidratada. Hem de barrejar-ho fins que la gelatina s'hagi dissolt a la crema. Ho posem a dins d'una mànega pastissera i la fiquem al congelador 30 minuts, remenant-la amb les mans tot fent-hi una mena de massatge cada 10 minuts per evitar que s'hi facin cristalls.
- Passat aquest temps, omplim uns quants motlles de bombons (mitja lluna de mida de mossegada) amb el nostre gelat, i ho tornem a posar al congelador durant una hora.
- Per fer la cobertura, posem 500 ml de ratafia al foc amb 7 g d'agar-agar i ho coem a foc baix fins que notem que agafa densitat. Ho reservem fora del foc perquè es temperi.
- Clavem una agulla de farmàcia en un bombó, el banyem dos cops amb la ratafia cuita i tot seguit amb la pols de torró que havíem reservat. Aquest procés ha de ser ràpid perquè no se'ns descongeli el gelat, i ho anem fent amb tots.
- Els acabem amb llima ratllada per damunt.