Blinis al moment de gamba i salmó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Oilmotion, Barcelona
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    El iogurt és un làctic que pel seu contingut en bactèries beneficioses pot millorar la nostra flora intestinal, la primera defensa de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones (Uns 32 blinis)
  • 1 l. de llet
  • 500 g de farina tamisada
  • Oli d'oliva
  • 85 g de rovell d'ou
  • 15 g de llevat
  • 125 g mantega clarificada
  • Sal
  • Per al farcit:
  • 4 gambes fresques
  • 100g de salmó fresc
  • 300 g de sal d'algues
  • Suc de llimona
  • 1 iogurt grec
  • 1 bulb de fonoll
  • 1 ceba
  • Soja
  • Altres:
  • 300 g maionesa d'algues
  • Brots verds

PREPARACIÓ

Preparem la massa dels blinis: En un cassó, escalfem la llet fins uns 40 graus (ho comprovem amb el termòmetre). Li posem el llevat i ho remenem bé. La traiem del foc.

La posem en un bol. Hi afegim a poc a poc el rovell d'ou, l'oli d'oliva, la farina tamisada, la sal i la mantega clarificada. Ho anem barrejant amb la mà fins que quedi una massa homogènia. Deixem la massa a temperatura ambient, fins que llevi el doble, tapat amb paper film, 30 minuts. La posem a la nevera fins que la utilitzem. Mínim 1 hora.

Per al salmó: Posem el salmó en una safata fonda. El cobrim de sal d'algues i el deixem 1 hora a temperatura ambient. El netegem bé sota l'aigua. L'assequem bé amb paper de cuina. El laminem i el reservem.

Per al iogurt de fonoll: Tallem petit el fonoll. La part verda. En un bol, hi barregem el iogurt amb el fonoll i el suc de ¿ llimona.

Per a la vinagreta de gambes: Pelem les gambes. Traiem el suc dels caps de les gambes prement-los amb els dits.

En un bol, hi posem el suc del cap de les gambes. Piquem la ceba, ben petita i la gamba.

Espremem ¿ llimona i l'afegim al suc de les gambes. Hi posem la ceba, la soja i la gamba.

Traiem la massa dels blinis de la nevera. La posem dins d'una mànega de pastisseria. Posem la massa a coure en una màquina especial o bé en una paella, amb una miqueta d'oli.

Amb la mànega deixarem caure una mica de massa. La girarem quan estigui feta, que es cogui per les dues bandes.

Uns els farcirem amb el salmó i el iogurt de fonoll. Els altres els omplirem amb maionesa d'algues i vinagreta de gamba.

En un plat allargat. Anirem alternant un blinis de cada farcit. 8 per ració.
Anar al contingut