Bescuit de coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Del coco se'n treuen diferents ingredients, cada un amb propietats diferents, tenen en comú la quantitat de greixos saturats i la riquesa en mineralsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per al bescuit  

    2 ous  

    60 g sucre de coco  

    60 g de farina  

    30 g de coco ratllat  

    1 sobre de llevat químic  

    Sucre de llustre  

    Mantega  

     

    Per al farcit  

    250 ml de llet de coco  

    20 g d'oli de coco  

    60 g sucre de coco  

    1 beina de vainilla  

     

    Cobertura  

    400 g xocolata blanca  

    200 ml nata  

    1 raig de rom  

     

    Per a l'acabat  

    Coco fresc

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 250 ml de llet de coco freda, 20 g d'oli de coco, 60 g de sucre de coco i 1 beina de vainilla (la seva polpa). Ho barregem amb les varetes elèctriques.
  2. Untem amb mantega un motlle quadrat i després hi posem paper film. A sobre hi posem la massa que hem fet i la deixem al congelador 1 hora.
  3. Separem clares de rovells de dos ous.
  4. Posem en un bol  60 g de sucre de coco i 2 clares. Les muntem amb les varetes elèctriques.
  5. Integrem els dos rovells amb les varetes manuals o bé amb una llengua. Hi afegim 30 g de coco ratllat i el resultat, ben integrat, el fiquem en una màniga pastissera.
  6. Tamisem al bol 60 g de farina i 1 sobre de llevat químic. Incorporem 30 g de coco ratllat. Ho integrem amb les varetes manuals amb moviments envolvents.
  7. Untem amb mantega una safata de forn i hi espolsem a sobre una miqueta de farina.
  8. Passem la massa al motlle, la distribuïm bé i l'allisem, hi espolsem una mica de sucre llustre pel damunt  i ho portem al forn: 150º durant 10 minuts.
  9. En un bany maria desfem 400 g de xocolata blanca.
  10. Escalfem en un pot 200 ml de nata.
  11. Un cop la nata bull, l'afegim a la xocolata i la incorporem.
  12. A la "ganache" de nata i xocolata que estem fent, hi afegim un rajolí de rom.
  13. Traiem la massa del farcit del congelador.
  14. Desemmotllem el pessic i el tallem en dues meitats (que seran la part de baix i de dalt del bescuit).
  15. Desemmotllem el farcit, que ens haurà quedat rígid. El col·loquem a sobre del pessic i el tapem amb l'altra meitat.
  16. Passem la "ganache" a una gerreta.
  17. Tallem el bescuit en quatre porcions. Perquè quedi més bé estèticament, podem tallar les vores.
  18. Servim posant a sobre la "ganache" i ho rematem amb uns encenalls de coco fresc. Llest.

 

Anar al contingut