Beixamel i farcit de Nadal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La beixamel és una preparació molt nutritiva i energètica, ideal per afegir a aquelles receptes que no agraden tant als nens, com en les verdures.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la beixamel:
100 g de mantega
8 cullerades de farina
1 litre de llet fresca
150 ml de nata
100 g de ceba enrossida
4 ous
Sal
Pebre blanc
Per al farcit:
300 g de llata de vedella rostida
Freixures
1 branca d'api
2 pastanagues
2 porros
70 g de foie-gras semicuit
Vi ranci
Oli OVE
PREPARACIÓ
EL FARCIT:
- Esmicolem 300 g de llata rostida dins un bol.
- Enrossim les freixures: les tallem a trossets i les passem per la cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Un cop estiguin rosses, les afegim al bol amb la llata i ho remenem.
- Tallem a daus ben petits una branca d'api, 2 pastanagues i 2 porros. Les enrossim a la mateixa cassola on hi hem fet les freixures. Hi afegim oli, si cal.
- Un cop enrossides les verdures, hi afegim la carn reservada. Barregem. Hi tirem un raig de vi ranci i quan se n'evapori l'alcohol, ho retirem del foc.
- Afegim a la cassola 70 g de foie-gras semicuit i deixem que es fongui. Ho remenem i ho reservem en una carmanyola.
LA BEIXAMEL:
- Fem el roux: posem un pot al foc amb 100 g de mantega i 8 cullerades soperes de farina. Ho remenem i ho deixem coure durant deu minuts.
- Escalfem en un pot un litre de llet fresca i 150 ml de nata. Hi afegim sal i pebre blanc.
- Afegim 100 g de ceba molt rossa al pot del roux ja cuit.
- A poc a poc, afegirem la barreja de la nata i la llet al roux. Ho deixarem temperar.
- Separem els rovells i les clares de 4 ous. Reservem les clares a la nevera. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i afegim, a poc a poc, els rovells a la beixamel.
- Un cop hàgim acabat la beixamel, la filmarem a pell per evitar que se'ns hi faci crosta.