Beixamel i farcit de Nadal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La beixamel és una preparació molt nutritiva i energètica, ideal per afegir a aquelles receptes que no agraden tant als nens, com en les verdures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per a la beixamel:

    100 g de mantega

    8 cullerades de farina

    1 litre de llet fresca

    150 ml de nata

    100 g de ceba enrossida

    4 ous

    Sal

    Pebre blanc

     

     

    Per al farcit:

    300 g de llata de vedella rostida

    Freixures

    1 branca d'api

    2 pastanagues

    2 porros

    70 g de foie-gras semicuit

    Vi ranci

    Oli OVE

     

PREPARACIÓ

EL FARCIT:

  1. Esmicolem 300 g de llata rostida dins un bol.
  2. Enrossim les freixures: les tallem a trossets i les passem per la cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Un cop estiguin rosses, les afegim al bol amb la llata i ho remenem.
  3. Tallem a daus ben petits una branca d'api, 2 pastanagues i 2 porros. Les enrossim a la mateixa cassola on hi hem fet les freixures. Hi afegim oli, si cal.
  4. Un cop enrossides les verdures, hi afegim la carn reservada. Barregem. Hi tirem un raig de vi ranci i quan se n'evapori l'alcohol, ho retirem del foc.
  5. Afegim a la cassola 70 g de foie-gras semicuit i deixem que es fongui. Ho remenem i ho reservem en una carmanyola.

 

LA BEIXAMEL:

  1. Fem el roux: posem un pot al foc amb 100 g de mantega i 8 cullerades soperes de farina. Ho remenem i ho deixem coure durant deu minuts.
  2. Escalfem en un pot un litre de llet fresca i 150 ml de nata. Hi afegim sal i pebre blanc.
  3. Afegim 100 g de ceba molt rossa al pot del roux ja cuit.
  4. A poc a poc, afegirem la barreja de la nata i la llet al roux. Ho deixarem temperar.
  5. Separem els rovells i les clares de 4 ous. Reservem les clares a la nevera. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i afegim, a poc a poc, els rovells a la beixamel.
  6. Un cop hàgim acabat la beixamel, la filmarem a pell per evitar que se'ns hi faci crosta.
Anar al contingut