Bavaresa de pinya i coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La "llet de coco" és una beguda energètica rica en greixos saturats, que s'obté triturant la polpa tendra del coco barrejada amb aigua.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 125 g farina 

    80 g mantega  

    60 g sucre  

    50 g sucre de llustre 

    20 g ametlla en pols   

    10 g coco ratllat 

     400 ml llet de coco 

     100 ml nata 35% M. G. 

     40 ml aigua 

     10 ml rom 

     1 ou 

     2 fulls de gelatina  

    12 làmines fines de pinya natural 

    Menta 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la pasta ensucrada. Posem en un bol 50 g de sucre llustre, 20 g d'ametlla en pols, 80 g de mantega pomada i un ou batut lleugerament.  
  2. Unifiquem els ingredients amb les mans. Hi tamisem 125 g de farina. Pastem fins a tenir la massa feta.
  3. Posem la pasta ensucrada sobre una làmina de silicona. A sobre ho cobrim amb mig full de guitarra. Estirem la pasta fins que tingui uns 4 mm de gruix.
  4. Guardem la pasta ensucrada a la nevera durant 1 hora.  
  5. Traiem la pasta de la nevera. Retirem el full de guitarra i la posem al forn 15 minuts a 160 graus.
  6. Un cop la traiem del forn, tallem la pasta amb un motlle de 8 cm de diàmetre. En sortiran 4 bases de pasta cuita.  
  7. Folrem els motlles per dins amb paper sulfurat d'un dit més alt que el motlle.  
  8. Introduïm les bases dins de cada motlle amb el paper sulfurat. Reservem.
  9. Posem dins un plat amb aigua freda dos fulls de gelatina.
  10. En un pot al foc hi posem 400 ml de llet de coco, 10 g de sucre i 10 g de coco ratllat. Ho remenem fins que el sucre es dissolgui.  
  11. Ho retirem del foc i hi afegim els dos fulls de gelatina escorreguts fins que es desfacin. Ho deixem temperar.
  12. Agafem de la nevera 100 ml de nata 35% M. G. i la semimuntem.  
  13. Comprovem la temperatura de la llet de coco i, si ja està al voltant dels 26 graus, hi posem 1/3 de la nata semimuntada. La integrem amb cura i amb l'ajuda d'una llengua. Hi acabem d'afegir la resta de la nata.
  14. Distribuïm la bavaresa en els quatre motlles que tenim preparats. Els posem 4 hores a la nevera.  
  15. Per fer els xips de pinya, posarem en un pot 40 ml d'aigua, 50 g de sucre i 10 ml de rom. Ho escalfem fins que es desfaci. Després posem el xarop en un plat.
  16. Tallem la pinya a 12 rodelles molt fines, que suquem dins el xarop.
  17. Col·loquem en una safata amb una làmina de silicona els xips de pinya. Ho posem al forn 1 hora a 80 graus.
  18. Traiem la safata del forn i donem forma als xips de pinya.  
  19. Traiem les bavareses de la nevera i hi col·loquem al damunt 3 xips de pinya. Hi afegim menta fresca.
Anar al contingut