Arroz de guandú (Arròs amb fesols) - Chiriquí, Panamà
- Programa: Karakia
- Cuina: Grethel Valdés, Santa Perpètua de Mogoda
INGREDIENTS
- 1/2 kg de gandules verds en conserva
- 1/2 kg d'arròs de gra llarg
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Obriu la llauna de gandules i escorreu-los.
Poseu un bon raig d'oli en una cassola i aboqueu-hi els gandules i l'arròs. Remeneu-ho un parell de minuts, saleu-ho al vostre gust i aboqueu-hi dos o tres gots d'aigua. Us ha de quedar tot cobert just un dit per sobre.
Quan arrenqui el bull, tapeu l'olla i deixeu que cogui fins que s'hagi absorbit tota l'aigua.
Destapeu l'olla, remeneu-ho perquè l'arròs i els gandules quedin una mica sòlts i deixeu l'olla destapada un últim minut a foc fluix.
Poseu un bon raig d'oli en una cassola i aboqueu-hi els gandules i l'arròs. Remeneu-ho un parell de minuts, saleu-ho al vostre gust i aboqueu-hi dos o tres gots d'aigua. Us ha de quedar tot cobert just un dit per sobre.
Quan arrenqui el bull, tapeu l'olla i deixeu que cogui fins que s'hagi absorbit tota l'aigua.
Destapeu l'olla, remeneu-ho perquè l'arròs i els gandules quedin una mica sòlts i deixeu l'olla destapada un últim minut a foc fluix.