Arròs cremós de rossinyols amb formatge tou d'ovella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Luque
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler dels joglars, Montardit de Baix
- Informació nutricional -Obre
Aquest arròs cremós és ric en calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 240 g d'arròs bomba
- 150 g de rossinyols frescos
- 2 l de brou de pollastre
- 150 g de formatge tou d'ovella
- oli de julivert
- oli d'oliva
- sal
- 2 branquetes de farigola
PREPARACIÓ
Per començar, talleu en daus ben petits la ceba i el pebrot verd i en una cassola amb oli d'oliva deixeu-los sofregir durant uns 10 minuts. Després, afegiu-hi els rossinyols i una branqueta de farigola i continueu-ho sofregint a foc lent.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou de pollastre en una olla.
A continuació, afegiu l'arròs a la cassola del sofregit i remeneu-ho amb cura fins que l'arròs quedi transparent. Tot seguit, afegiu el brou calent, en la proporció de 2 mides d'aigua per 1 d'arròs i una mica més, i aneu acariciant l'arròs perquè es lligui tot bé, uns 16 minuts i rectifiqueu-ho de sal.
Tot seguit, aparteu-ho del foc i afegiu-hi el formatge a trossos petits, remeneu-ho amb la cullera i regueu la cassola amb unes gotes d'oli de julivert. Finalment, poseu l'altra branqueta de farigola que, amb l'escalfor, anirà desprenent l'aroma.
I ja per acabar, ja el podeu servir.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou de pollastre en una olla.
A continuació, afegiu l'arròs a la cassola del sofregit i remeneu-ho amb cura fins que l'arròs quedi transparent. Tot seguit, afegiu el brou calent, en la proporció de 2 mides d'aigua per 1 d'arròs i una mica més, i aneu acariciant l'arròs perquè es lligui tot bé, uns 16 minuts i rectifiqueu-ho de sal.
Tot seguit, aparteu-ho del foc i afegiu-hi el formatge a trossos petits, remeneu-ho amb la cullera i regueu la cassola amb unes gotes d'oli de julivert. Finalment, poseu l'altra branqueta de farigola que, amb l'escalfor, anirà desprenent l'aroma.
I ja per acabar, ja el podeu servir.