Amanida de poma i formatge fresc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es pren cuita és molt digestiva i ideal per a trastorns intestinalsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 iogurts grecs

    6 pomes Golden

    1 poma Granny Smith

    1 llimona

    30 g de vinagre de poma

    75 g de sucre panela

    300 ml d'aigua

    1 beina de vainilla

    Gingebre

    Pebre negre

    Ruca

    Alfàbrega

    Api

    Oli OVE

    Sal

    Sal Maldon

PREPARACIÓ

  1. Fem el formatge fresc posant 2 iogurts grecs, unes gotes de suc de llimona i 2 grams de sal. Ho batem. Agafem un bol i hi posem un colador de malla fina a sobre amb un drap net i porós damunt. Posem el iogurt amb sal sobre del drap i ho deixem 24 hores a la nevera perquè s'escorri el xerigot del iogurt.
  2. Traiem els cors a 6 pomes Golden i les pelem. Tallem les pomes a bresa i les bullim en una olla a pressió durant 15 minuts amb 300 ml d'aigua mineral i 50 g de suc de llimona.
  3. Triturem amb el turmix el contingut de l'olla a pressió i el posem en un pot. En aquest pot hi afegim 30 g de vinagre de poma, 75 g de sucre panela, 1 beina de vainilla, pebre negre i gingebre ratllat. Bullim a foc mínim durant 30 minuts.
  4. Passem la crema de poma per un colador de malla fina per deixar-la més fina. I la reservem en una mànega a la nevera.
  5. Tallem a brunesa una branca d'api. Tallem a ploma una poma granny Smith i ho posem dins un bol.
  6. Afegim un grapat de ruca, unes fulles d'alfàbrega i ho barregem tot.
  7. Traiem el mató de la nevera i l'esmicolem en un plat.
  8. Posem la crema de poma al fons del plat, el contingut del bol, el mató i sal maldon i pebre per sobre.