Pastís de poma a l'estil americà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruita, tant a les preparacions dolces com salades, és afegir-hi nutrients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de pomes Granny Smith

    2 paquets de pasta brisa

    200 g de sucre

    120 g de mantega sense sal

    60 ml d'aigua

    30 g de farina

    1 ou

    Mitja cullerada de canyella molta

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el caramel. Posem en un pot al foc 120 g de mantega sense sal i la fonem procurant que no es cremi.
  2. Un cop fosa, hi afegim 30 g de farina. Ho removem durant 1 minut.
  3. Afegim al pot 60 ml d'aigua i 200 g de sucre. Ho portem a ebullició fins que el sucre es desfà. Després ho coem durant tres minuts sense deixar-ho de remenar.
  4. Pelem, tallem i ratllem 1 kg de pomes Granny Smith. Les anem reservant en un bol gran.
  5. Al bol, hi afegim mitja cullerada de canyella molta. Després també hi afegim el caramel i ho integrem tot.
  6. Pintem un motlle d'uns 25 cm amb mantega i després hi posem la pasta brisa.
  7. Aboquem el farcit a dins del motlle.
  8. Agafem un altre paquet de pasta brisa i el tallem a tires d'uns 3 cm d'ample.
  9. Cobrim el pastís amb tires de pasta, entrecreuant-les. Fem quadradets de 2 cm x 2 cm.
  10. Tanquem les vores del pastís i el pintem amb un ou, que haurem batut.
  11. El fiquem al forn 15 minuts a 200º. Passat aquest temps, hi abaixem la temperatura, a 180º, i l'hi deixem 45 minuts més. Després el deixem reposar 1 hora.
  12. Ja es pot emplatar. 
Anar al contingut