Aletes de pollastre amb salsa picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les aletes de pollastre són riques en greixos i energia, que es concentren a la pell i que en aquesta recepta ens mengemAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    16 aletes de pollastre

    300 ml brou de pollastre

    15 g maizena

    Coriandre

     

    PER AL MARINAT

    1 cullerada sopera de gingebre ratllat

    1 cullerada sopera de pebre vermell dolç

    1 cullerada de cafè de pebre vermell picant

    2 cullerades soperes de mostassa

    1 cullerada de cafè de tabasco

    50 ml de whisky

    120 ml oli OVE

    15 g sal

    75 g sucre panela

    1 gra d'all

     

    PER A LA MAIONESA

    1 ou

    Oli OVE

    4 cullerades de cafè de mel

    2 cullerades soperes de iogurt grec

    Gingebre ratllat

    Ratlladura de llima

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en un recipient amb tapa: una cullerada sopera de gingebre ratllat, una cullerada sopera de pebre vermell dolç, una cullerada de cafè de pebre vermell picant, dues cullerades soperes de mostassa, una cullerada de cafè de tabasco, 120 ml d'oli OVE, 50 ml de whisky, 15 g de sal, 75 g de sucre panela, ungra d'all ratllat i ho integrem
  2. Posem 16 aletes –abans hem mirat que no tinguin restes de plomes- dins el recipient amb la marinada i ho tapem.
  3. Portem les aletes a marinar a la nevera. Les deixem així d'un dia per l'altre.
  4. Recuperem les aletes de la nevera i les traiem de la marinada. Les escorrem amb un colador de malla fina i guardem la salsa de la marinada.
  5. Afegim a la marinada 300 ml de brou de pollastre i ho posem a escalfar en un pot.
  6. Dissolem 15g de maizena en una mica d'aigua a temperatura ambient.
  7. Afegim la maizena dissolta al pot del brou amb marinada un cop ha arrencat el bull.
  8. Ho integrem i deixem que faci xup-xup uns segons.
  9. Apaguem el foc i ho guardem.
  10. Fregim les aletes a la paella amb l'oli calent.
  11. Posem les aletes rosses en el pot on hi ha la salsa de la marinada.
  12. Deixem que faci xup-xup tot junt 5 minuts.
  13. Fem maionesa en un got batedor amb un ou, una bona quantitat d'oli OVE, sal, pebre negre i suc de llima.
  14. Un cop feta, afegim quatre culleradetes de mel, gingebre ratllat, la ratlladura d'una llima, dues cullerades de iogurt grec i ho tornem a emulsionar.
  15. Posem la maionesa en un bol perquè puguem sucar-hi les aletes.
  16. Posem coriandre fresc i ratlladura de llima per sobre les aletes i les suquem amb la maionesa.
Anar al contingut