Cartell de la pel·lícula "Alcarràs", de Carla Simón
Cartell de la pel·lícula "Alcarràs", de Carla Simón
Una coproducció de TV3

"Alcarràs", de Carla Simón, de camí cap als Oscars

El drama rural de la barcelonina Carla Simón, coproduït per TV3, ha estat finalment l'escollit per l'Acadèmia de Cinema Espanyol per enviar-la als Oscars. Ho ha anunciat, des de la seu de la mateixa Acadèmia, l'actriu Carmen Maura.

La pel·lícula de Simón s'ha imposat a "As bestas", un altre drama rural ambientat en aquest cas a Galícia i dirigit pel madrileny Rodrigo Sorogoyen, i a "Cinco lobitos", sota la direcció de la basca Alauda Ruiz de Azúa i protagonitzada per la catalana Laia Costa.

Seria la tercera vegada que una pel·lícula catalana i en català representés el cinema espanyol als grans premis de l'Acadèmia de Hollywood. Carla Simón ja va representar Espanya als Oscars amb "Estiu 1993" (2017), que va ser la segona pel·lícula rodada en català que arribava a Hollywood, després que "Pa negre", d'Agustí Villaronga, va ser la triada per l'Acadèmia espanyola fa deu anys. En totes tres ocasions han estat pel·lícules on s'ha comptat amb la participació de TV3 en els projectes.

Abans, "Alcarràs" haurà de passar la preselecció dels acadèmics de Hollywood, que a finals de gener dictaminaran quines són les cinc cintes candidates a l'Oscar a la millor pel·lícula internacional.

La cinta, que fa un retrat de la situació de la pagesia, es va preestrenar a Lleida, escenari del rodatge, l'abril passat. El repartiment està format per actors no professionals de les comarques d'aquesta demarcació i treballadors de la terra, després d'un llarg procés de càsting que va durar més d'un any, ja que es va haver de paralitzar i repetir per l'inici de la pandèmia. Es van arribar a seleccionar uns 9.000 candidats tot aprofitant les festes majors d'estiu a les comarques del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell.

"Alcarràs" va inaugurar la dotzena edició del D'A Film Festival Barcelona, s'ha estrenat recentment al Sarajevo Film Festival, als cinemes d'Alemanya i Holanda, i aquesta setmana arriba a Grècia. L'estrena nord-americana serà a final del mes de setembre al Festival de Cinema de Nova York (NYFF). A més, recentment ha estat preseleccionada pels Premis del Cinema Europeu.

"Alcarràs" és una producció d'Avalon PC i Vilaüt Films, en coproducció amb Kino Produzioni (Itàlia) i el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar+.

 
Anar al contingut