"PA NEGRE"seleccionada per als Oscars

L'Acadèmia Espanyola de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ha escollit "PA NEGRE" com a pel·lícula de parla no anglesa que representarà l'estat espanyol a la 84a edició dels Oscars.

"Pa negre" representarà a l'estat espanyol a la carrera dels Oscars, com a pel·lícula de parla no anglesa. L'Acadèmia Espanyola de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ha escollit el llargmetratge d'Agustí Villaronga ("Incerta glòria"; "El rei de l'Habana", "Carta a Eva"), per a competir en la 84a edició dels Oscars. És la primera vegada que un film rodat en català representa Espanya als premis de Hollywood.

El llargmetratge, basat en la novel·la homònima d'Emili Teixidor, està protagonitzat per Francesc Colomer, Marina Comas ("Els nens salvatges", "El cafè de la Marina"), Nora Navas,("La vampira de Barcelona", "Durante la tormenta", "Formentera lady", "La llum d'Elna", "La catedral del mar", "Les de l'hoquei")  Roger Casamajor ("L'escollit"), Laia Marull ("Estació d'enllaç", "Ermessenda"), Eduard Fernández  ("La hija de un ladrón", "Los pelayos", "Una pistola a cada mà") i Sergir López ("Segon origen", "Un dia perfecte per vola", "Un dia perfecte", "La vida lliure" "Ismael").

Agustí Villaronga ens transporta als anys durs de la postguerra rural a Catalunya, on l'Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d'un home i el seu fill. Les autoritats volen culpar-ne el seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta descobrir qui els va matar. En aquest recorregut, es desperta en l'Andreu una consciència moral davant d'un món d'adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell.

"Pa negre" ha guanyat 9 premis Goya, 13 premis Gaudí i ha estat preseleccionada als premis de Cine Europeu de l'EFA 2011. És una producció de Massa d'Or Produccions, en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l'ICIC i la participació de TVE, és una de les produccions del conveni de col·laboració signat entre TVC i l'ICIC per al foment i el suport de la coproducció audiovisual catalana.


Fitxa tècnica i artística:
Direcció i guió: Agustí Villaronga, basat en la novel·la d'Emili Teixidor
Intèrprets: Francesc Colomer (Andreu), Marina Comas (Núria), Nora Navas (Florència), Roger Casamajor (Farriol), Lluïsa Castell (Ció), Mercè Arànega (Sra. Manubens), Marina Gatell (Enriqueta), Elisa Crehuet (àvia) i la col·laboració especial de Laia Marull (Pauleta), Eduard Fernández (professor) i Sergi López (alcalde)
Producció executiva: Isona Pasoa
Producció delegat: Lluís Ferrando
Producció de TVC: Elisa Plaza
Direcció de fotografia: Antonio Riestra
Música: José Manuel Pagán

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut