Nova sèrie

TV3 roda "Kubala, Moreno i Manchón"

El nom de la sèrie recorda la tornada d'una cançó de Serrat, però els protagonistes no tenen res a veure ni amb la música ni amb el futbol. Són tres detectius d'una agència de Barcelona que investiguen casos per encàrrec.

El nom de la sèrie recorda la tornada d'una cançó de Serrat, però els protagonistes no tenen res a veure ni amb la música ni amb el futbol. Són tres detectius d'una agència de Barcelona que investiguen casos per encàrrec. Jordi Martínez (Kubala), Marc Cartes (Moreno) i Núria Gago (Manchón) interpreten els personatges centrals de la nova sèrie que TV3 roda aquest estiu amb Diagonal TV.

"Hi vaig posar aquest títol com a homenatge a Serrat, perquè a través de la seva música vaig acostar-me a la cultura catalana, i també per donar un punt de sentit de l'humor a la sèrie", explica Javier Olivares, responsable, juntament amb Anaïs Schaaff, de la idea original de "Kubala, Moreno i Manchón".

Per Olivares, creador també d'"Infidels", "Kubala, Moreno i Manchón" "és un drama que, com a la vida, té elements d'ironia i d'humor, una sèrie que sobretot parla de persones i d'emocions i no tant de la peripècia detectivesca".

D'en Paco a en Kubala

El protagonista de la nova sèrie, dirigida per Kiko Ruiz, és en Kubala, un detectiu experimentat que es diu realment Josep Solé, però que rep el sobrenom pel seu passat juvenil com a futbolista. "Fins i tot va arribar a jugar un partit amb el Barça, però es va lesionar i en lloc de cantar com Julio Iglesias es va dedicar a fer de detectiu", explica, divertit, Jordi Martínez, el famós Paco de "Ventdelplà", que ja fa uns dies que s'ha ficat a la pell del seu nou personatge.

"En Kubala és un tio seriós i responsable, amic del seus amics, però que està absorbit per la feina. Això provoca algunes tensions a casa. S'estima la seva dona i els fills, però pel temps que dedica a treballar hi ha moments que no els atén prou", diu Jordi Martínez.

La seva dona a la ficció, la Rosa, la interpreta Àgata Roca, i el seu soci a l'agència, el Carles Moreno, és Marc Cartes. "En Charly és molt diferent d'en Kubala, és un exmosso que està separat i és una mica descontrolat, però són molt col·legues, sempre s'ajuden i es complementen", apunta Martínez.

La tercera detectiu és l'Helena Manchón (Nuria Gago), una jove acabada de llicenciar en Criminologia que entra a l'agència en pràctiques i que treballa per guanyar-se el lloc. "És una noia de família bona, que havia d'estudiar medicina, però que es rebel·la i tria la criminologia. Arriba a l'agència com a becària, però s'hi vol quedar i té molta iniciativa i més recursos del que els seus companys es pensen", explica l'actriu.

I si en Kubala té família i en Moreno està separat, de la vida personal de la Manchón, els seus companys en saben ben poca cosa. "En aquest aspecte és molt misteriosa, una dona hermètica", diu Gago.

Els tres detectius s'enfrontaran a tot tipus de casos: divorcis, enganys, investigacions empresarials... temes que arriben sovint a les agències de detectius i que han estat inspirats en casos reals publicats a la premsa o bé tractats gràcies a l'assessorament per a la sèrie d'un detectiu de veritat, Jorge Colomar.

Rodatge fins a l'1 d'octubre

"Kubala, Moreno i Manchón" s'ha començat a rodar aquest juliol, un procés que durarà fins al pròxim 1 d'octubre i que portarà l'equip a diverses localitzacions de Barcelona. "Fem molts exteriors. Per exemple, l'agència és a la via Laietana; en Kubala viu a Fort Pienc; en Moreno, a la Ribera, i la Manchón, a Santaló", explica el director de la sèrie, Kiko Ruiz.

A més, pel que fa a la imatge, el director, que ha realitzat entre moltes altres sèries "Porca misèria" i "Ventdelplà", explica que volen que tingui "una estètica una mica especial, propera al documental, amb una il·luminació molt cuidada i amb moltes gravacions amb càmera a l'espatlla".

Anar al contingut