Voluntat d'innovació

TV3, pionera en emissions regulars en 3D

Cada dissabte, a les 18.00, s'emetrà a través del canal en proves TV3HD la sèrie "Pirineus des de l'aire" en 3D. TV3 també produirà i distribuirà el senyal de la final de la Champions en aquest format per tot el món.

"Els Pirineus des de l'aire" ha estat la producció triada per emetre's setmanalment en format estereoscòpic, 3D. Aquesta sèrie documental de sis capítols fa un recorregut aeri de la zona pirinenca per mostrar una perspectiva que l'espectador no tindria possibilitat de veure mai.
"Els Pirineus des de l'aire" va ser gravada en alta definició, i a través del sistema Cineflex, únic a Europa. La seva qualitat d'imatge, les característiques dels llocs enregistrats (les perspectives vistoses de les muntanyes dels Pirineus) i els recursos tècnics emprats (HD, helicòpters) garanteixen l'espectacularitat de les imatges quan s'ofereixin en 3D.

El format anomenat "side by side" és un dels més reconeguts internacionalment i és el que ha triat TVC per a les seves emissions en 3D. Aquest format envia dues imatges per un mateix canal, una de destinada a l'ull dret, i l'altra, a l'ull esquerre. El que veuria un espectador en una televisió no adaptada al format estereoscòpic, o 3D, és la pantalla dividida en dues imatges aparentment iguals. Un avís sobreimprès avisarà l'espectador de l'emissió en proves que s'hi està fent. Les dues imatges de la pantalla presenten petites diferències difícilment detectables a simple vista, però els aparells de televisió adaptats a la tecnologia 3D uneixen les dues imatges, per mostrar-les com una de sola.

L'inici d'una oferta continuada

Aquesta iniciativa continuarà amb les emissions en 3D d'altres sèries de característiques semblants, com ara, "L'Ebre, camins d'aigua", "Aràbia", una travessia per la península aràbiga, amb el desert mes inhòspit del món, "Paisatges de Catalunya" o les imatges més espectaculars d'"El paisatge favorit de Catalunya". Aquestes sèries, no rodades inicialment en 3D, han estat convertides pels departaments tècnics i d'imatge de TVC a aquest format, amb resultats espectaculars i de gran qualitat.

Altres emissions que s'oferiran en format estereoscòpic seran produccions fetes originalment en 3D, com l'obra teatral "Llits", la pel·lícula "Somnis" o la producció de Jordi Llompart "Viatge màgic a l'Àfrica", estrenada fa poc.

TV3 produirà la final de la Champions en 3D per tot el món

Per primer vegada al món, es fa una emissió en 3D de la final de la Champions League i TV3 ha estat encarregada per la UEFA per produir i distribuir internacionalment el senyal de la final de la Champions entre el Bayern de Munic i l'Inter de Milà que es jugarà el 22 de maig al Santiago Bernabéu. El senyal no serà només produït en 2D, sinó també en 3D, i es distribuirà per tot el món.

Per a la realització del partit de la final de la Champions, TV3 instal·larà a l'estadi Santiago Bernabéu un total de 34 posicions de càmera, de les quals 13 ho seran per al format en 3D, incloses dues càmeres aèries: una webcam instal·lada en un helicòpter, i una altra, l'Spidercam, que es mou per tot el terreny de joc. Aquesta realització en 3D de TV3 anirà a càrrec de Paulí Subirà i d'Àngel Muñoz, i l'aportació tecnològica la farà l'empresa belga Out Side Broadcast.
Anar al contingut