Estrena 33

Estrena de "Bajarí" al "Sala 33"

La pel·lícula d'Eva Vila s'estrena aquesta setmana al programa d'Àlex Gorina, "Sala 33".

"Bajarí" va arribar a la gran pantalla al setembre i aquest dijous s'estrena al "Sala 33" a les 22.35.
 
El documental narra l'arribada de Karime Amaya, neboda-néta de la gran bailaora Carmen Amaya, des de Mèxic fins a Barcelona ¿¿Bajarí' en llengua caló -, on decideix treballar amb un grup d'artistes locals en un nou espectacle. Karime convida la seva mare, Mercedes Amaya "Winny", la qual s'unirà a ells i acompanyarà la seva filla en el descobriment de les seves arrels. Paral·lelament, el documental segueix la història de Juanito, un nen de cinc anys que està a punt de complir el seu somni de tenir un parell de botes vermelles que el convertiran en un veritable ballarí de flamenc. El seu oncle Coco, una llegenda del cant flamenc, acompanyarà Karime en l'espectacle i ajudarà el nen a aconseguir el seu somni.


 


Tràiler de "Bajarí"
El documental "Bajarí" va iniciar la seva gira mundial al prestigiós IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) al novembre del 2012, acompanyat per la reconeguda "Bailaora" Karime Amaya i la seva troupe, que van oferir un espectacle flamenc que va enlluernar el públic holandès.
 
Des de llavors, Bajarí ha viatjat al Festival Internacional de Cine en Guadalajara, Mèxic, s'ha projectat al Festival Mediawave d'Hongria, al Parnü International Film Festival, Estònia, ha tingut la seva "première" espanyola al Festival de Cine Espanyol de Màlaga, ha participat al Docs Barcelona, on va obtenir una menció d'honor el passat mes de juny, al XIII International Documentary Film Festival "Flahertiana i el Yamaha International Documentary Film Festival, al Japó, entre altres festivals.
 
El 2013, la Karime Amaya ha estat premiada al Festival de Flamenc de Jerez com a Artista Revelació de l'any. També ha estat convidada per Farruquito a ballar amb ell en el seu nou espectacle, "Abolengo", amb el qual faran una gira per tot el món.
 
 
Premis
Menció Especial del Jurat, DocsBarcelona, International Documentary Film Festival, 2013
 
 
Festivals
Secció oficial, IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, 2012
Fetival Internacional de Cine en Guadalajara, Film Festival Mexico, Mèxic
Secció oficial, Festival de Màlaga, Espanya
Yammagata International Documentary Film Festival, el Japó
Secció oficial, Meiawave, Hongria
Montreal World Film Festival, Canadà
 
 
Fitxa tècnica
Direcció i guió: Eva Vila
Idea original: Cándido Álvarez i Eva Vila
Producció: Oriol Ivern i Tono Folguera
Producció executiva: Eva Cebrián, Jordi Ambrós i Jordi Balló
Direcció de fotografia: Joan Tisminetzky
So directe: Juan Sánchez "Cuti", Marcos Casademunt i Francesc Gosalves
Edició: Ernest Blasi i Núria Esquerra en col·laboració amb Victor Kossakovsky
Direcció de Producció: Mariona Claveria
Direcció d'artistes: Càndido Álvarez
 
Una producció de Lastor Media - Cromosoma en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i el suport de ICEC i ICAA. Una iniciativa del Màster de Documental de Creació de La Universitat Pompeu Fabra amb la col·laboració de l'Academia de las Artres y las Ciencias del Flamenco, la Fundación Tablao Cordobés i l'Ajuntament de Barcelona. 
 
 
"Bajarí"
Web
Facebook
Twitter
 
 
Eva Vila, direcció i guió
El seu primer llargmetratge, "B-Side: la cara B de la música a Barcelona" (2008) es va presentar en els festivals de Rotterdam, DocLisboa, Cali, Varsòvia, Càller i In-Edit Barcelona,
així com en el cicle de cinema de la National Gallery de Washington i la Universitat de
Nova York.
La seva formació com a músic i el màster que té en crítica d'art, propicien la simbiosi d'altres arts amb el cinema que desemboca en peces audiovisuals com "L'espai d'un mateix" (2009), retrat del compositor català Josep Soler.
Des de 2003 coordina el Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on ha treballat en el desenvolupament de projectes al costat de Joaquim Jordà o José Luis Guerín. Ha participat en la producció delegada de les pel·lícules d'Isaki Lacuesta, Mercedes Álvarez i Ricardo Íscar, entre d'altres; i ha treballat en els films col·lectius realitzats per Victor Kossakovsky, Claire Simon, Avi Mogravi i Sergei Dvortsevoy en col·laboració amb la Universitat.
Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació escrivint articles sobre cinema i música. Participa en projectes expositius i discogràfics. És membre del grup de professionals independents que constitueixen el comitè executiu del Consell de Cultura de la Ciutat de Barcelona.
 
Anar al contingut