50 aniversari

"Espai Terra" recorda la gran nevada del 1962

El programa recupera imatges i dades d'aquesta nevada, una de les més importants del segle XX al litoral i al prelitoral i que va fer acumular gruixos de fins a 1 metre.

Aquest dimarts, "Espai Terra" rememora una de les grans nevades que hi ha hagut a Catalunya: la del Nadal del 1962, ara farà 50 anys.

Va ser una de les nevades més importants del segle XX al litoral i al prelitoral, especialment a la ciutat de Barcelona. Curiosament, al Pirineu va fer sol.

A gran part de les comarques afectades es van acumular gruixos d'entre 20 i 70 centímetres, però el vent va fer congestes de fins a 1 metre.

El col·lapse va ser total i màquines llevaneu d'Andorra i de Guadalajara van venir a ajudar per intentar recuperar la normalitat. El fet que passés un dia de Nadal va evitar mals més grans.

A finals del segle XIX i durant la primera meitat del XX hi ha hagut alguna altra nevada amb gruixos importants a Barcelona i rodalia, i, de fet, diuen els meteoròlegs que es podria repetir una nevada amb gruixos semblants o més grans. El meteoròleg Francesc Mauri ens ho explicarà.


Anar al contingut