Fins a 10 pel·lícules amb participació de TV3 nominades als Premis Goya
Fins a 10 pel·lícules amb participació de TV3 nominades als Premis Goya
La Gala dels Goya se celebra aquest dissabte

10 produccions participades per TV3 sumen 33 nominacions als Premis Goya

"Alcarràs" competirà  en les principals categories de millor pel·lícula, direcció, guió i interpretació amb "Modelo 77", d'Alberto Rodríguez; "Cinco lobitos", d'Alauda Ruiz de Azúa, i "As bestas", de Rodrigo Sorogoyen, la més nominada. En total són 33 les nominacions de produccions participades per TV3 a la 37a edició dels Premis Goya.

Deu produccions participades per TV3 acumulen un total de 33 nominacions als propers Premis Goya, que s'entregaran a Sevilla l'11 de febrer.

"Alcarràs" continua rebent reconeixements després de guanyar l'Os d'Or al Festival de Berlín, i les 11 nominacions als Premis Goya confirmen el suport dels acadèmics a l'extraordinària feina feta per Carla Simón.

"Mantícora"de Carlos Vermut i amb participació de TV3, suma 4 nominacions importants (direcció, guió, actor i actriu revelació), igual com "La maternal", de Pilar Palomero, amb 3 nominacions, però igualment en llocs destacats com millor a pel·lícula, direcció i actriu de repartiment, per a Ángela Cervantes. Carla Quílez, guanyadora a Sant Sebastià, no pot ser nominada per edat.

'Alcarràs', de Carla Simón
"Alcarràs", de Carla Simón

"Los renglones torcidos de Dios", d'Oriol Paulo, n'acumula 6, entre els quals hi ha el de millor actriu protagonista, per a Bárbara Lennie, i millor guió adaptat. Igualment, opta al premi a millor actriu protagonista Anna Castillo, en l'única nominació de "Girasoles silvestres", de Jaime Rosales. Totes dues tenen la participació de TV3.

"El film 'Suro', de Mikel Gurrea, que s'estrenarà en català a les sales de cinema aquest divendres, ha rebut nominacions tan importants com les de millor protagonista, per a Vicky Luengo, i millor director novell", diu Oriol Sala-Patau sobre la coproducció de TV3.

Completen la llista de pel·lícules nominades "Un año, una noche", d'Isaki Lacuesta, amb 3, i "Competencia oficial", de Mariano Cohn i Gastón Duprat, amb 1, totes dues amb la participació de TV3.

"Altres produccions catalanes nominades, com 'Los renglones torcidos de Dios', 'Un año, una noche', 'La maternal', 'Mantícora' o 'Competencia oficial' demostren el talent del nostre país en àmbits com la interpretació, la direcció, el guió, el so, el muntatge, la direcció artística, el maquillatge i perruqueria, la direcció de producció o la música", explica el cap de ficció i cinema.

'Un año una noche', narra els fets ocorreguts al local Bataclan de París el 13 de novembre del 2015
"Un año, una noche" narra els fets que van passar al local Bataclan de París el 13 de novembre del 2015

"El sostre groc", d'Isabel Coixet, coproduïda per TV3, nominada als Premis Goya

"El sostre groc", dirigida per Isabel Coixet i coproduïda per TV3, ha estat nominada als Premis Goya en la categoria de millor pel·lícula documental. "El sostre groc", sobre el cas d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida, serà emès al programa "Sense ficció" aquesta primavera.

"El sostre groc" és una coproducció entre Miss Wasabi Films i Televisió de Catalunya, i es va estrenar en la passada edició del Festival de Sant Sebastià, on va guanyar el Premi Otra Mirada de RTVE i la menció especial del Premi Dunia Ayaso. El documental ha estat seleccionat també als Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. A escala internacional, el documental s'ha pogut veure dins la secció Masters d'IDFA, el Festival de Sao Paulo, Cinespaña o Cinehorizontes, entre altres festivals.

El documental dirigit per Isabel Coixet reconstrueix la història dels abusos sexuals denunciats el 2018 per nou dones de Lleida contra dos professors de l'Aula de Teatre. La denúncia es va arxivar perquè els fets --que van passar quan les dones eren adolescents-- ja havien prescrit, però recentment el documental ha estat presentat com a prova davant la Fiscalia per demanar que es reobri el cas amb noves denunciants i nous testimonis.

"Un documental amb una sensibilitat extraordinària i molt necessari, per a les mateixes protagonistes, com a justícia poètica, i per a la societat. Defugint la morbositat, ha estat terapèutic per a les protagonistes, és una eina didàctica i, fins i tot, anima a denunciar totes aquelles persones que es troben en una situació semblant. Sensibilitat i qualitat han fet que ja hagi guanyat diversos premis i estigui seleccionat a nombrosos festivals i nominat als pròxims Premis Gaudí", explica Cristina Muñoz, cap de Documentals de TV3.

També ha estat nominat en la mateixa categoria "Oswald: El falsificador", de Kike Maíllo, participada per TV3.

"Oswald: El falsificador", dirigida per Kike Maíllo, és una producció de Sábado Películas, Playtime Movies i Filmin, amb la participació de Televisió de Catalunya. La pel·lícula, un thriller documental, explica la història d'Oswald Aulestia, un català considerat el més gran farsant del món de l'art. Carismàtic, irreverent i provocador, Aulestia és un falsificador extraordinari, amb obres penjades a les pinacoteques més importants, ara perseguit per l'FBI.

'Oswald, el fasificador', l'últim documental de Kike Maillo
"Oswald: El fasificador", l'últim documental de Kike Maíllo

LLISTA COMPLETA DE LES NOMINACIONS DE PRODUCCIONS PARTICIPADES PER TV3:

"Alcarràs" (11 nominacions): millor pel·lícula, millor direcció, millor guió original, millor direcció de fotografia, millor so, millor muntatge, millor direcció d'art, millor direcció de producció, millor actriu revelació i millor actor revelació (2 nominacions).

"Mantícora" (4 nominacions): millor direcció, millor actor protagonista, millor guió original i millor actriu revelació

"Los renglones torcidos de Dios" (6 nominacions): millor actriu protagonista, millor guió adaptat, millor direcció d'art, millor vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millor música original.

"Girasoles silvestres" (1 nominació): millor actriu protagonista.

"La maternal" (3 nominacions): millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu de repartiment.

"Un año, una noche" (3 nominacions): millor guió adaptat, millor so i millor muntatge.

"Suro" (2 nominacions): millor director novell i millor actriu protagonista.

"Competencia oficial" (1 nominació): millor direcció de fotografia

"El sostre groc" (1 nominació): millor pel·lícula documental

"Oswald: El falsificador" (1 nominació): millor pel·lícula documental

Totes les nominacions

Carla Quílez, protagonista de 'La maternal'
Carla Quílez, protagonista de "La maternal"
Anar al contingut